Efter världsturnéer med ABBA, egna hitlåtar och Melodifestivalen – nu kommer Mats Ronander till Hisingen

”Gör mig lycklig nu” är de fyra ord som gör att varje svensk vet vem Mats Ronander är. Och nu ska han försöka göra Hisingsborna lyckliga.

Aftonbladets recension i våras av Mats Ronanders senaste platta, Malla motel, var en varm välkomsthälsning till hetluften. Välkomsthälsning? Ja, albumet Ronander släppte i våras var hans första på 19 år. Sanne Salomonsen är med på en av låtarna och Mauro Scocco på två.

”Ronander gör det han gör bäst. Stadig rock och ömma ballader med ständig blues i botten, känsla för en effektiv refräng och ett slags coolkufiga texter som han är tämligen ensam om i Sverige.”

AFTONBLADETS Håkan Steen

Dessutom är en av producenterna Max Lorentz som var producent för hans första hitskiva som soloartist, Himlen gråter för Elmore James, med superhiten ”Gör mig lycklig nu” – som i princip varenda svensk har hört i något sammanhang…

Mats Ronander och Kim Larsens superhit ”Gör mig lycklig nu”.

Gör intim spelning på Hisingen

Nu kommer Mats Ronander till Hisingen, den 28 november spelar han en intim spelning på Treetop spa, hangout & hotell i Lillhagen, Hisings Backa.

Endast 50 platser finns på grund av pandemi-avstånd och säkerhetsföreskrifter i den annars klart större konsertlokalen.

Konserten är en middagsshow där gästerna får höra den numer 66-åriga rockaren spela till en middagsservering, så biljetterna kostar mellan cirka 900 och 1400 kronor.

Turnerade med ABBA

Ronander har haft en händelserik karriär där han spelat i flera band, varit studiomusiker, producerat Py Bäckmans genombrottsalbum Sista föreställningen (1983) samt spelat gitarr på låten ”Wagon Wheels” på Kikki Danielssons album Första dagen på resten av mitt liv (2011) och ställde 2013 upp i Melodifestivalen tillsammans med Tommy Körberg, Claes Malmberg och Johan Rabaeus som gruppen Ravaillacz.

Men allra mest imponerande är kanske att han har turnerat med ABBA i Europa, Nordamerika och Japan. Han var en av bandets gitarrister och var exempelvis med på det svenska superdiscobandets världsturné 1979.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: