Facebook-succén: Över 22 000 följare i HelaHisingens grupper ”En succé”

”Vad händer på Hisingen?” har nu passerat 13 000 följare och har därmed blivit en av de största Hisingen-grupperna på Facebook. På drygt ett år har HelaHisingen växt från noll – till 22 000 följare:
— Helt utan en budget för reklam dessutom! Vi kan inte beskriva det här på något annat sätt än som en succé, säger HelaHisingens medgrundare Henrietta Johansson.

HelaHisingen.se har slagit läsarrekord på läsarrekord under hösten. Både i september, oktober och november har ni blivit fler än någonsin förut som besökt nyhetssajten om Hisingen.

I november var ni 43 973 unika användare som besökte Hisingens nya nyhetssajt:
— Det är fantastiskt att se allt intresse och det stora engagemang vi ser från läsarna, säger publishern Markus Hankins.

Men tillväxten sker även i sociala medier. På en av de äldsta och mest etablerade plattformarna, Facebook, har HelaHisingen.se nu fler än 22 000 följare i någon av våra sidor eller grupper…

Här hittar du HelaHisingen – på Facebook

”Vad händer på Hisingen?”: (cirka 13 000 följare) – Öppen grupp där alla medlemmar kan posta innehåll, med fokus på events, nyheter och bilder från Hisingen. Här är det stor aktivitet, aktiv moderering och en medlemstillväxt på omkring 1 000 personer per månad.
”Vad gör polisen på Hisingen?”: (cirka 5 700 följare) – Gruppen som samlar alla inlägg, frågor, artiklar och tips om ”blåljusämnen” på Hisingen. Är det något som rör polis, ambulans eller räddningstjänst är det här det hör hemma, med andra ord.
”Vi som bor på centrala Hisingen” (cirka 1 550 följare) – En av höstens nya grupper som samlar nyheter för de som vill hålla koll på exempelvis krog- och shoppingstråken omkring Backaplan, Kville och Norra Älvstranden, men som vill slippa nyheter om stadsdelarna längre ut på Hisingen.
Hela Hisingen: (1 350 följare) – Ett rent flöde med nyhetsartiklar från HelaHisingen.se, liknande sådana som många i ”gammelmedia” har som sina primära publiceringskanaler för sociala medier.
”Vi som bor i Hisings Backa (eller gjorde det förr)”: (200 följare) – En helt ny grupp bildad för att fylla ett tomrum då det saknats en vettig stadsdelsgrupp i en stor stadsdel med många invånare.

— Det är väldigt roligt att vi passerat 20 000 med råge nu. Det finns några lokala stadsdelsgrupper och ämnesområdesgrupper som är större än så länge, men det är grupper som har funnits i tio år och haft lång tid på sig att samla på sig medlemmar, säger HelaHisingens medgrundare och reporter Henrietta Johansson.

Över 13 000! HelaHisingen:s största Facebook-grupp ”Vad händer på Hisingen?” har växt med omkring 1 000 personer per månad under de senaste 13 månaderna.

Skräddarsydd sociala medier-närvaro

Men varför satsa på olika Facebook-grupper, i stället för att hålla sig till en enda? Tanken är att skräddarsy sin sociala medier-närvaro bland annat efter läsarnas, följarnas, Facebook-medlemmarnas önskemål:

— Vi såg tidigt att en del läsare exempelvis störde sig på att det blev för mycket kriminalnyheter i ”Vad händer på Hisingen?”, där alla medlemmar får posta innehåll. Så för att både ge dem ett bättre flöde samt för att skapa ett utrymme för kriminalnyheter skapade vi ”Vad gör polisen på Hisingen?” i somras. Nu är den snart är uppe i 6 000 följare vilket får anses som en succé, säger HelaHisingen:s Henrietta Johansson.

Även om det finns en del ”dubbelföljare”, som är med i flera av våra grupper har nu HelaHisingen:s Facebook-grupper fler än nästan 22 000 följare. På lite drygt ett års närvaro på det stora sociala mediet.

— Helt utan en budget för reklam dessutom! Vi kan inte beskriva det här på något annat sätt än som en succé! Nu satsar vi på att nå 30 000 före sommaren, säger Henrietta Johansson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: