Han öppnar Hisingens nya gatukök: ”Korv, köttbullar och hemlagat mos”

Här öppnar Hisingens nya snabbmatskök i sommar. I början av juni ska en klassisk gatukiosk slå upp luckan vid Vågmästareplatsen i Kvillestan.
— Det finns inte det här traditionella gatuköket som alltid funnits längre så det ska vi återuppliva, säger ägaren Hamed Zarpanahfard.

Time på Vågmästareplatsen är tobaks- och spelbutiken som ligger precis vid hörnet av Hisingsgatan och Virvelvindsgatan i Kvillestan. På baksidan av det huset ska nu Hamed Zarpanahfard öppna Hisingens nya snabbmats-tillskott, nämligen ett ”klassiskt gatukök”.

— Vi ska dela upp lokalen i två delar. Det blir egen ingång till gatuköket med lucka ut på gatan så att man ska kunna beställa utifrån gatan, säger han till HelaHisingen.se.

Varför ett gatukök?
— Jag har alltid älskat mat. Men vi har en dö-yta som måste utnyttjas i lokalen, säger Hamed Zarpanahfard.

Förut har Time haft en liten ”spelhåla” längst bak i sin lokal – där man bland annat visat trav dagligen. Men i takt med att allt fler spelar online i stället för i butik så kände han att göra något annat av den delen av Time.

— Det här projektet har jag hållit på med i två år. Det har varit tillstånd, att övertyga fastighetsägarna som först var skeptiska till det här och jag har hållit på fram och tillbaks med många delar. Så nu när allt är klart är jag faktiskt väldigt glad, säger Hamed.

”Hemlagat” mos och sötpotatispommes på menyn

Så vad betyder då ett klassiskt gatukök? Jo, här ska man servera halv special med hemlagat mos, bland annat:
— Hamburgare, olika korvar, köttbullar och hemlagat mos. Vi kommer göra moset själva och ha ett traditionellt gatuköksutbud. Vi kommer ha falafel på menyn och vegetatisk korv, för de som inte äter kött. Men ingen kebab, inte till en början i alla fall, säger Hamed.

— Men vi kommer även ha pommes frites, sötpotatispommes, lökringar och annat gott på menyn, säger Hamed Zarpanahfard.

LÄS MER: Så uppfanns en “halv och hel special” på Hisingen – Göteborgs mest kända maträtt

Halv special föddes ju här på Vågmästareplatsen, ska ni uppmärksamma det på något sätt?
— Min idé just nu är att det kanske blir något på tema korv utöver det vanliga där jag har en idé med en vän som ska hjälpa mig. Men det ni se hur det blir när vi öppnar i juni, säger Hamed Zarpanahfard.

Namnet på det nya gatuköket som startas av kiosken Time? ”Time to eat”, naturligtvis. Öppettiderna är inte satta än, men tanken är att gatukökets lucka ska hålla öppet rätt sent på fredag- och lördagskvällarna.
— Kanske ända till midnatt. Man ska kunna ta sig något att äta här på väg hem från pubarna runt om i Kville, säger Hamed.

Tanken är att luckan till den nya snabbmats-”grillen” vid Vågmästareplatsen ska öppna i början av juni 2021.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

TIPSA OSS! Vill du att HelaHisingen.se ska uppmärksamma en ny verksamhet i din stadsdel? Har du ett tips på vad vi borde skriva om? Hör av dig till tips@helahisingen.se så hjälper du oss bevaka Hisingen på bästa vis!

LÄS MER: