Här öppnar ännu ett nytt restaurangkoncept — skapar lunchdestination på centrala Hisingen
Nu har Compass Group öppnat den nya lunchrestaurangen Seven Seasons i Geelys campus Uni3 vid Lundbystrand på centrala Hisingen. Seven Seasons är ett ”hållbart take away-koncept som erbjuder näringsrik och välsmakande mat med fokus på närodlade och säsongsanpassade råvaror”.
För några år sedan öppnade Compass Group sin första restaurang i området när World of foods öppnade i Geely-campuset Uni3:s huvudbyggnad. Nu får denna alltså ”konkurrens” när samma bolag öppnar ännu en lunchrestaurang i samma kontorskomplex, nu i det senast byggda huset ”Lighthouse”
Gästerna kan här välja att ta med sig sin lunch eller avnjuta den på plats i restaurangen. Menyn byts ut sju gånger om året och är utformad för att ta hänsyn till både klimatavtryck och hälsa, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
— Vi är otroligt stolta över att vi utvecklat Seven Seasons, ett matkoncept som ligger helt rätt i tiden. Människor vill äta snabbt, hälsosamt och varierat men det ska också vara prisvärt och gärna med närodlade och säsongens råvaror. Allt det kommer vi kunna erbjuda på Seven Seasons, säger Angelica Fagerholm, konceptutvecklare Food på Compass Group.
Seven Seasons är ett nytt matkoncept från Compass Group Sverige och bygger på att utöka de traditionella fyra årstiderna till sju, för att bättre kunna nyttja svenska råvaror under deras bästa säsong. Varje säsong fokuserar på specifika råvaror och tekniker.
— Precis som namnet antyder utgår vi från sju olika säsonger när vi planerar menyerna. Nu i september startar vi med säsong ”Ageing” som innehåller det bästa som sensommaren har att erbjuda när det gäller råvaror. Varje måltid är noga utvald och tillagad för att framhäva de bästa smakerna från säsongen. Vi vill skapa matkultur med närhet och hållbarhet i varje måltid, säger Johan Edvardsson, Culinary Manager i pressmeddelandet.
Restaurangen utökar till sju ”årstider” – eller säsonger
Seven Seasons följer årets cykel med säsongerna Sprouting, Blooming, Solstice, Harvest, Ageing, Decomposing och Hibernation, som speglar naturens utveckling.
På Seven Seasons kan gästerna välja mellan färdigkomponerade måltider efter säsong, men man kan också kombinera en egen lunch genom att välja protein, växtbaserade tillbehör och goda toppings.
En del av matkonceptet Seven Seasons är också att erbjuda kunderna flergångsmatlådor, för att minska mängden engångsförpackningar. Sedan 1 januari i år är det också ett lagkrav om man säljer take away-mat i större antal än 150 förpackningar/muggar per dag. Compass Group samarbetar sedan tidigare med Panter kring rotationssystem, vilket också kommer erbjudas på Seven Seasons.
Seven Seasons ligger i nya byggnaden Lighthouse på Uni3 by Geely i Göteborg. Compass Group öppnade lunchrestaurangen World of Foods 2021 i Uni3s huvudbyggnad vid Lundbystrand/Lundbyvassen.
Redaktionen
tips@helahisingen.se
LÄS MER: