HELA HISINGEN

Nyheter från Sveriges bästa ö

IKEA köper Karlatornet – förvandlar det till möbelvaruhus

Efter förseningar, olika ägarbyten och pandemiproblem kommer nu nästa vändning kring Karlatornet – skyskrapan som ska bli Sveriges högsta. I Ingvar Kamprads hemliga testamente står det att IKEA ska köpa Sveriges högsta byggnad och göra om det till ett möbelvaruhus.

Karlatornet ska bli landets högsta hus när det står färdigt i Lindholmsallén på Hisingen. Bygget har nu återupptagits sedan Balder gått in som delägare i tornet och byggbolaget Serneke vars tidigare nordamerikanska partner dragit sig ur.

Men nu kommer en ny vändning kring skyskrapornas skyskrapa på Hisingen: IKEA vill köpa huset och de intilliggande fastigheterna – den så kallade “Karlastaden” för att bygga ett gigantiskt flaggskeppsvaruhus i luften. Genom att Postnord skickat rekommenderade brev helt fel råkade vi på redaktionen av misstag öppna post som innehöll följande hemliga skiss:

Hemlig skiss: Så här ska IKEA:s nya möbelvaruhus se ut på Hisingen.

Världens högsta möbelvaruhus

Enligt ett ytterst välinitierat tips från djupt inne i köttbulleserveringen på IKEA Bäckebol är det på grund av en tidigare ytterst hemlig klausul i Ingvar Kamprads testamente – som IKEA nu måste agera.

“Jag vill att kunderna på IKEA ska komma så högt som möjligt när de handlar sin Billy bokhylla, så att de är nära mig som vakar över dem i himlen där jag hänger med 2pac, Elvis och Kurt Cobain. Därför ska IKEA köpa det högsta hus som byggs i landet och skapa ett torn av möbler i detta som når minst 5000 staplade IKEA-kataloger på varandra upp mot himlen”, står det tydligen formulerat med möbeljättens grundares egna ord.

När IKEA genomför affären kommer de inte bara att äga världens högsta möbelvaruhus utan även vara delskyldiga till att du (eventuellt) blev lurad. För om du trodde på ovanstående har du glömt bort att det är 1 april i dag.

Den skojfriska redaktionen
aprilskämt@helahisingen.se