Mår du dåligt psykiskt? Gå på det här mötet i morgon.

Lever du eller någon du känner med känslor av oro, ångest eller stress – i Biskopsgården? Den 22 oktober kan du träffa verksamheter i stadsdelen som informerar om hur de kan ge dig stöd. Västra Hisingens stadsdelsförvaltning lyfter, i spåren av pandemin, behovet av stöd för psykisk hälsa.

”En dag för psykisk hälsa” anordnas av Västra Hisingens stadsdelsförvaltning den 22 oktober mellan klockan 16:00 och 18:00 på Vårväderstorget. Flera verksamheter är inbjudna för att berätta om hur de kan ge stöd och bidra till god psykisk hälsa.

 — Under de omständigheter som en pandemi medför finns stora risker för ett sämre psykiskt mående hos människor. Vi behöver lyssna på invånarna och informera om bra råd och stöd för att förenkla vägen till hjälp, säger Ann Eriksson, utvecklingsledare folkhälsa på Västra Hisingens stadsdelsförvaltning.

”Alla boende i Biskopsgården är välkomna”

Evenemanget går av stapeln i lokalerna för Innovation and business center Biskopsgården på Vårväderstorget 4. Där kommer Hälsodisken Hisingen informera om vad du själv kan göra för att minska stress och sova bättre, Västra Hisingens anhörigkonsulenter ger stöd åt dig som är anhörig till någon som är sjuk och Ungas psykiska hälsa ger råd kring barn och ungdomar. Träffpunkt Monsunen för äldre bjuder in till rundturer i verksamheten och medborgarkontoret erbjuder samhällsvägledning. 

— Alla boende i Biskopsgården är välkomna, såväl unga som vuxna har nytta av att komma, antingen för sin egen skull eller om man vet någon i sin omgivning som vill få tips på hur man kan söka hjälp.

— Man kan även ta chansen att delta i samtal i grupp där man kan lyfta sina frågor och få praktiska hemövningar, säger Ann Eriksson i ett pressmeddelande.

Vad: En dag för psykisk hälsa
När: 22 oktober, klockan 16:00–18:00
Var: Vårväderstorget 4, Innovation and business center Biskopsgården

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: