Ny satsning i hamnen: Swimmingpool med saltvatten och foodtrucks

Jubileumsparken i Frihamnen ser ut som en stor byggarbetsplats när Göteborgs nya utflyktslekplats växer fram. Men trots detta erbjuds en rad aktiviteter i området redan nu i sommar. Favoriter i repris blir bad, simträning och olika seglingsaktiviteter – men nytt för i år är saltvattensbad, kanotpaddling, sittgrupper för små sällskap samt foodtrucks.

”Allmänna badet” är öppet för bad från och med vecka 28 till och med vecka 31, alla dagar i veckan klockan 12.00 till 18.00 samt klockan 15.00 till 20.00 tisdagar och torsdagar. Plats bokas från och med vecka 27. 

— I år är det saltvatten i ”Allmänna badet”, precis som vi har haft i den lilla bassängen intill bastun. Vi har under några år testat att använda saltvattenskilen i älven och planen är att göra på samma sätt i det nya hamnbadet som ska stå klart våren 2023, säger Ia Kjellsdotter i ett pressmeddelande. Hon är verksamhetsledare för föreningen Passalen som i samverkan med Göteborgs Stad driver det dagliga arbetet i Jubileumsparken.

Favoriter i repris – simträning, segling och språkkafé

Under vecka 26, 27, 32 och 33 erbjuds simträning för barn och unga i åldern 9 till 15 år. Simträningen är ingen regelrätt simskola utan en möjlighet för den som behöver träna på att simma.Sedan i maj kan den som vill prova på segling under helgerna. Seglingsläger för barn och unga erbjuds vecka 26 till och med 31. Förutom att prova på segling får deltagarna lära sig seglingsteori, göra vattenexperiment, prova på odling med mera. För nyanlända anordnas språkkafé där segling kombineras med att träna svenska.

Nytt för i år är kanotpaddling i älven vecka 26 till och med 33. Så blir det premiär den 2 juli klockan 11.00 för nya sittgrupper för små sällskap, placerade intill uteklassrummet ”Näsan i blöt”. Där kommer även foodtrucks att finnas i sommar. Sittgrupperna är tillverkade i återvunnet material av parkvärdarna.

Nyheter – kanotpaddling, sittgrupper och foodtrucks

Precis som förra året kommer det flytande museet Maritiman på besök och bjuder in till att göra vattenexperiment. Även Bokbussen kommer till parken, torsdagar vecka 27 till och med 32, skriver man i pressmeddelandet.

Kanotpaddling är en av de nya aktiviteterna i Frihamnen den här sommaren. Foto: GÖTEBORGS STAD

— Alla aktiviteter är gratis, tillgänglighetsanpassade och anpassade efter rådande restriktioner för att bidra till att minska smittspridning av covid-19. Därför är antalet deltagare begränsat och plats måste förbokas. Det gör du enklast på Jubileumsparkens webbplats på goteborg.se/jubileumsparken, säger Ia Kjellsdotter.

Jubileumsparken i Frihamnen ligger mellan Kvillestaden och Göta Älv på centrala Hisingen. Närmaste kollektivtrafikhållplats är Frihamnsporten där ett flertal bussar stannar, se Västtrafiks appar för mer information.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: