NYTT REKORD: Över 47 000 unika besökare på HelaHisingen.se i april — “Vi har Sveriges bästa läsare”

Nu firar vi ännu ett rekord för HelaHisingen.se! Hela 47 087 unika läsare valde att läsa nyheter hos Hisingens nyhetssajt i april!
— Allt engagemang i kommentarsfälten på sociala medier, den flod av tips vi får in och allt engagemang som läsarna har visar att vi har Sveriges bästa läsare, säger Markus Hankins, publisher för HelaHisingen.se.

HelaHisingen.se-redaktionen har rutin från Expressen, GT, Sydsvenskan och GP – så de är vana att interagera med läsarna hos stora mediehus. Ändå hyllar teamet på HelaHisingen.se nu sina läsare – för sitt otroliga engagemang:
— Det handlar dels om hur mycket tips vi får in, på mejl, till våra Facebook-grupper, i kommentarer på artiklar, men även i de kontakter vi har med personer och företagare varje dag, säger Markus Hankins.

Men det är inte första gången under 2021 som vi firar nytt läsarrekord för HelaHisingen.se. Senast i mars månad slog vi läsarrekord för Hisingens nyhetssajt, när 46 316 unika besökare besökte sajten. Redan månaden efter slogs alltså det här rekordet av ett nytt när 47 087 månadsunika besökare valde att få nyheter hos HelaHisingen.se!

— Att etablera oss runt 50 000 läsare visar att vi är här för att stanna och inte någon one hit wonder! Nu hoppas vi att företagen kommer ut i takt med att pandemin dör ut och stöttar vår lokala verksamhet och tar chansen att synas för vår stora och växande publik, säger Henrietta Johansson, journalist och medgrundare.

30 000 följare i sociala medier – HelaHisingen har blivit influencer

Genomsnittsdagen under april månad hade HelaHisingen.se fortsatt omkring 90 procent lokala läsare – vilket visar att vi inte lyfter trafiken genom att bli virala i sociala medier och lockar in läsare från andra delar av landet. De flesta som läser oss gör det dessutom i mobilen, tack vare vår starka närvaro i sociala medier och växande utbredning bland Google-resultat relaterade till Hisingen.

LÄS MER: NYTT REKORD: 46 316 unika läsare på en månad – succé för HelaHisingen.se!

— Nu har vi omkring 30 000 följare i sociala medier så vi har blivit en tung influencer på Hisingen. Här har vi även börjat satsa på en del krönikörer och bloggare där vi vill lyfta fram personer med anknytning till Hisingen som har något att berätta som vi tror engagerar andra Hisingsbor, säger publishern Markus Hankins och tar som exempel när HelaHisingen.se berättade om att en ny korvkiosk skulle öppna vid Vågmästareplatsen:

— Jag träffade företagaren bakom konceptet några dagar efter att artikeln publicerats hos oss och han var helt överväldigad av responsen. Han ville tacka oss för att vi skrev om hans verksamhet och insisterade på att ta en kaffe med mig för att berätta om alla människor som kommit in och haft frågor och hyllat initiativet, säger han.

Lokala profiler och lokal debatt: ”Ett styrkebesked”

Bland profilerna som lyfts fram på HelaHisingen.se märks de ”egna” återkommande Hisingen-skribenterna mest. Här finns exempelvis juridiska kolumnisten George Jansizian, vandringsbloggaren Claes Olsson och konsumentkrönikören Elin Lindeberg – men även allt fler debattinlägg.

HelaHisingen.se satsar på lokala krönikörer och bloggare.

Den senaste tiden har HelaHisingen.se publicerat debattinlägg om Hisingsbron och tågtrafiken – två ämnen som skapat mycket diskussioner på våra sociala medier…

— Att debattörer väljer oss för att nå ut med sina åsikter till en lokal publik är ett styrkebesked och vi välkomnar fler att göra det! Det har sannolikt dragit igång som ett resultat av vår intensiva bevakning av just infrastruktur och stadsbyggnad på Hisingen som många göteborgare engagerar sig i, särskilt medan staden är i stor förändring som den är just nu, säger Henrietta Johansson.

Men är det inte lite överdrivet att säga att HelaHisingen.se har ”Sveriges bästa läsare?”
— Nej. Jag må vara lokalpatriot utöver det vanliga men hur mycket jag än jobbat i olika delar av Västsverige och haft kontakt med läsare från resten av landet har jag aldrig haft en så härlig period som sedan vi startade upp HelaHisingen.se!, säger Markus Hankins som själv är uppvuxen i Hisings Backa och Lundby.

Nya projektet: Företagsnätverket ”Hela Hisingen Hundra”

De senaste månaderna har HelaHisingen.se jobbat med att starta upp Hisingens nya företagsnätverk: Hela Hisingen Hundra. I uppstartsfasen har redaktionen haft massor med kontakter med lokala företag och Hisingsbor.

— Det är verkligen något helt unikt med folket som bor eller verkar på Hisingen. Man bara kan förstå om man umgås intensivt med oss, men det finns en rak och samtidigt ödmjuk och hjärtlig jargong här som är underbar och säkerligen är född ur vårt industriella arv och varven som en gång stod på rad längs älvstranden, säger Markus Hankins.

LÄS MER: BK Häcken går med i Hela Hisingen Hundra: “Kändes som en självklarhet”

Läs mer om företagsnätverket Hela Hisingen Hundra här!

Redan nu har etablerade aktörer som BK Häcken, Quality Hotel Winn, mäklarfirman SignHome och Fastighetsägarna Centrala Hisingen (FCH) gått med i företagsnätverket Hela Hisingen Hundra. Målsättningen är att 100 företag ska gå med i det nya projektet under året:

— Vi vill skapa en unik och kreativ mötesplats för lokala företag där de både kan hitta nya vägar att tjäna pengar samtidigt som de får nätverka med andra företag och företagare som kämpar för att lyfta sina verksamheter och Hisingen, säger Markus Hankins.

— Snart kommer vi kunna avslöja mer om våra planer för nätverksträffar och liknande i takt med att restriktionerna förhoppningsvis hävs och vi kan lägga pandemi-åren bakom oss, säger han hoppfullt.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Kontakta HelaHisingen.se här!

Vill du veta mer om Hela Hisingen Hundra?
Läs här – eller mejla: markus@helahisingen.se
Vill du publicera en debattartikel hos oss?
Du når oss på: debatt@helahisingen.se
Vill du annonsera hos oss, eller få veta mer?
Hör av dig på: annons@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: