Riksbyggens nya kvarter på Hisingen: ”Genomgångslägenheter med fönster åt två eller tre väderstreck”

Här är Hisingens senaste bostadsprojekt. Riksbyggen ska bygga fyra huskroppar som bildar ett helt nytt bostadskvarter med grönskande gård:
— Alla lägenheter har en uteplats eller balkong, inglasad för att förlänga utesäsongen och skapa lite av ett extra rum, säger Martin Lundblad, sälj- & marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Bostads- och stadsbyggnadsprojekten i Hisings Backa avlöser varann. Den stora om- och nybyggnaden kring Selma Lagerlöfs torg, som förvandlas till ”Selma stad” har öppnat dörrarna för bostadsprojekt genom hela stadsdelen.

I vinter börjar utbyggnaden av Litteraturgatan, som skär rakt igenom stadsdelen från norr till söder och som HelaHisingen.se tidigare berättat planeras nya ”villaområden” med bostadsrätter i stadsdelen.

Ny granne till Selma Lagerlöfs torg, eller Selma stad som Stadsbyggnadskontoret kallar området – blir nya bostadskvarter som Riksbyggen ska bygga. Bostadsrättsföreningen Dunungen kommer att bestå av fyra ”huskroppar”:

— Hela Selma Lagerlöfs torg genomlever nu en förvandling där handeln kompletteras med nya bostäder. Närheten till handel och service såväl som närheten till natur och Göteborgs centrala delar gör platsen väldigt attraktiv. Brf Dunungen är Riksbyggens första av två etapper och kommer att ligga precis söder om det  nya handelshuset med hemköp, säger Martin Lundblad, sälj- & marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

”Alla lägenheter har inglasad balkong”

Vilka egenskaper har det här kvarteret, eller lägenheterna, som är värda att nämna då? Riksbyggen vill lyfta fram hur man satsar på uteplatser och inglasade balkonger:

— Projektet består av fyra huskroppar runt en grön innergård där alla lägenheter har en uteplats eller balkong, inglasad för att förlänga utesäsongen och skapa lite av ett extra rum. De flesta lägenheterna är genomgångslägenheter med fönster åt två eller tre väderstreck. Som i alla Riksbyggens projekt tas en stor hänsyn till hållbarheten och brf Dunungen projekteras för att leva upp det SGBC:s krav för Miljöbyggnad Silver. Under innergården kommer vi att bygga ett garage för bilar och i hörnet mot rondellen kommer det finnas en kommersiell lokal, säger Martin Lundblad.

”Del av något helt nytt”

SGBC? Det är ”Sweden Green Building Council” som är Sveriges största och ledande hållbarhetsorganisation inom samhällsbyggnad med runt 400 medlemsorganisationer.

Bortsett från den ”gröna” kvalitetsstämpeln vill Riksbyggen även lyfta fram hur läget, precis bredvid Selma Lagerlöfs torg, är något de tror är attraktivt för framtida bostadsköpare:

— Den som flyttar till Selma Stad kommer ha nära till det mesta, förutom torget och det utbud som det erbjuder är det inte långt till en härlig skogspromenad, idrottsanläggningar eller till allt vad Göteborg har att erbjuda.  

Hur skiljer sig det här kvarteret åt mot andra bostadsrätter till salu på Hisingen just nu?

— Brf Dunungen är en del av något helt nytt i och med den omvandling som sker vid Selma Lagerlöfs torg just nu. Lägenheterna är ljusa, välplanerade och det breda utbudet från den ytsmarta ettan på 26 kvm till den familjevänliga 4:an på 90 kvm gör att det kommer finnas bostäder som passar de flesta att välja mellan, säger Martin Lundblad hos Riksbyggen.

Försäljningen av lägenheterna planeras just nu till i vinter och förhoppningen är att produktionen av bostäderna kan påbörjas till våren eller sommaren 2021. Totalt blir det 86 nybyggda lägenheter i bostadsrättsföreningen och en butikslokal kommer att finnas i bottenvåningen av ett av husen.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: