Så slår Kärra HF tillbaka mot miljonbortfallet: ”Den största kampanjen vi gjort någonsin”

En av Hisingens största idrottsföreningar blöder ekonomiskt under Covid-19-pandemin. Kärra HF förlorar sammanlagt nära 3 miljoner kronor i intäkter. Men nu hårdsatsar föreningen på en insamlingskampanj – för att få ihop 1 miljon kronor till klubbkassan!

700 medlemmar och hela 51 lag i seriespel gör Kärra handbollsförening till en av Hisingens största idrotts- och ungdomsaktörer. I jämförelse med giganterna i stan är marginalerna för en handbollsförening av Kärras slag mycket mindre – och inkomstbortfallet slår ännu hårdare.

Pandemin haft en brutal påverkan på verksamheten. Exempelvis har föreningens stora årliga inkomstkälla, Norden Cup, som har dragit in miljoner till verksamheten fallit bort helt. Cupen har fått ställas in på grund av pandemin:

— Norden Cup är ett gigantisk avbräck för oss, Tillsammans med Norden café, publikintäkter, sponsorer och Idrottens bingo är inkomstbortfallet nästan 2,8 miljoner för vår verksamhet. Pengar som annars går rätt in i vår ungdomsverksamhet, säger Kärra HF:s ordförande Johan Salomonsson till tidningen Backa/Kärra.

Vill samla in 1 miljon kronor i vinter

För att svara upp mot inkomstbortfallet kraftsamlar därför föreningen med en insamlingskampanj med målet är att samla in 1 miljon kronor fram till 30 april 2021.

— Vi vänder oss till alla privatpersoner som bor i Kärra, men också till företagen i närområdet. Det finns närmare 6 000 hushåll och ett antal tusen företag. Kan de hjälpa oss med ett bidrag så betyder det enormt mycket för vår förening, säger Johan Salomonsson till tidningen.

— Det är den största Swish-kampanjen vi gjort i Kärra HF någonsin. Och det är dessutom den mest välbehövliga. Ska man lyckas med den Swish-kampanjen krävs det att alla engagerar sig och att vi gör detta tillsammans, säger Mikael Kjellström i en You Tube-video som föreningen riktar till sina medlemmar, fans och andra på Hisingen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Vill du bidra till Kärra HF:s insamling?

Swisha: 1236526339 eller sätt in en peng på bankgiro: 410-3222. Märk din insättning med ditt namn. Alla bidrag kommer publiceras på karrahf.se.

LÄS MER: