Utmaningen: Hinner du över Älvsborgsbron på 59 minuter?

Hur långt når du på 59 minuter och 35 sekunder? Det är rekordtiden för Göteborgsvarvet som Richard Mengich satte 2016 – och nu utmanar halvmaran göteborgarna att försöka ta sig till Hisingen på samma tid…

När Mengish satte rekordet löpte han efter den blå linjen längs Göteborgs gator och tog sig i mål på Slottsskogsvallen på tiden 00:59:35.
Med start den 22 maj kan du anta utmaningen och se hur långt du hinner på rekordtiden när Göteborgsvarvet tillsammans med RaceONE arrangerar det virtuella loppet 00:59:35, skriver man i ett pressmeddelande.

Når du över Älvsborgsbron, till Eriksberg, bort till Lindholmen, till Kville eller kanske fram till nya Hisingsbron på samma tid som rekordet? Eller kanske hela vägen till Avenyn eller rentav till upploppet mot Slottsskogsvallen?

Anta utmaningen – med hjälp av mobilen

Oavsett var du springer på Hisingen, Göteborg eller övriga landet kan du med hjälp av en mobilapp testa hur långt just du hinner på Göteborgsvarvets rekordtid 00:59:35. ”En perfekt uppladdning i väntan på Göteborgsvarvet den 11 september och Göteborgsvarvet Marathon den 19 september”, skriver de i pressmeddelandet.

— Med den här virtuella utmaningen får vi en härlig uppladdning inför loppen i september samtidigt som det ger extra motivation för alla löpare som ser fram emot att snart få springa det riktiga Göteborgsvarvet igen. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda denna utmaning till våra löpare tillsammans med RaceONE, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund och vd för Göteborgsvarvet.

Richard Mengich satte rekordtiden för Göteborgsvarvet 2016. Foto: Glenn Unger

”Varvet” går ju som de flesta känner till från Slottsskogen, genom Majorna över Älvsborgsbron till Hisingen där bansträckningen går längs Norra Älvstranden genom Eriksberg, via Sannegården, Lindholmen och förbi Kville och genom Frihamnen upp till Göta Älvbron (framöver kommer det bli nya Hisingsbron) över till fastlandet igen.

— Många vill så klart testa sina gränser och se hur långt de kommer på rekordtiden men för vissa kan loppet bli en god anledning till att komma ut och röra på sig i en knapp timme. Stillasittandet har ökat under pandemin och vi måste sätta Sverige i rörelse igen. Där fyller motionsloppen en viktig funktion som målbild och inspirationskälla.

Tävla mot andra 22-24 maj

Som löpare kan du välja att springa med mobilapplikationen igång eller mäta din sträcka och tid med din träningsklocka och ladda upp resultatet.

— Genom virtuella lopp kan du fortfarande uppleva känslan av att ladda upp inför din kommande prestation. Att känna adrenalinet som rusar så fort tidtagningen startar och slutligen njuta av den euforiska känslan av att korsa mållinjen och se hur det gick för dig och kanske dem du tävlat emot. Det ska bli väldigt intressant att följa löparna under denna utmaning, säger Tomas André, tf VD på RaceONE.

Loppet pågår från den 22 maj kl 00:59:35 fram till den 24 maj kl 00:59:35 och du kan starta ditt lopp när du vill under den tiden, meddelar GöteborgsVarvet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: