West Pride flyttar till Hisingen: ”Viktigt att kunna erbjuda en trygg mötesplats”

Under pride-veckan brukar Bältesspännareparken vid Avenyn förvandlas till ett regnbågsfärgat festivalområde. Men i år flyttas Pride Park – till Hisingen. På grund av pandemin genomförs West Pride senare under året och får Eriksbergshallen som bas.

West Pride tänker genomföra festivalen Pride Park i Eriksbergshallen på Norra Älvstranden helgen den 2–3 oktober. Förhoppningen är att vaccineringen mot Covid-19 kommer att ha haft så god effekt fram tills dess att ett större publikt arrangemang av den här typen ska bli möjligt att genomföra.

— Vi hade ju tänkt ha festivalen i juni men när utsikterna att kunna ha en festival såg väldigt dystra ut och där det såg ut som att vi bara skulle behöva streama så kände vi att nej vi flyttar hellre på festivalen. För det kändes otroligt viktigt att kunna erbjuda en trygg mötesplats åtminstone en gång om året och träffas fysiskt, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride till SR.

Eriksbergshallen förvandlas till festivalområde

Inne i Eriksbergshallen blir det en scen, ett utställningsområde och ett restaurangområde så att besökarna ska kunna se på uppträdanden samt mingla i olika montrar och få sig något att äta- och dricka.

— Det kommer bli en otrolig festivalkänsla! Det känns skönt att kunna vara inomhus för det kommer förmodligen vara lite kyligare i början av oktober, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride.

Festivalen kommer också live-sändas online ”i den mån det är möjligt”, för de som ändå inte har möjlighet att medverka på plats. Men själva Pride-paraden flyttar dock inte över älven till Hisingen utan ska genomföras i centrala Göteborg 2 oktober.

Eriksbergshallen drivs av Quality Hotel 11 som ligger i anslutning till mäss- och evenemangsbyggnaden – där exempelvis Melodifestivalen 1997 hölls. Tidigare låg Eriksbergs Mekaniska Verkstad i byggnaden.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: