Galna överraskningen: Hisingspizzan fick Instagram-publik på 100+ miljoner

Här firar FC Barcelonas nyblivna Champions League-segrare med pizza – från Hisingen. Men i pizzabageriet i Sannegården hade man ingen aning om att deras skulle få en internationell storpublik:
— Vi visste inte om att det var FC Barcelona som hade beställt, säger Gökhan Özkan hos Sannegårdens pizzeria.

Damernas Champions League-finalen avgjordes i Göteborg på söndagskvällen när Chelsea drabbade samman med ett urstarkt FC Barcelona på Gamla Ullevi.

Barcelona blev för första gången Champions League-mästare på damsidan efter att laget körde över Chelsea i finalen med 4-0 och gjorde alla målen redan i den första halvleken.

Efter att FC Barcelona bärgat titeln och lyft pokalen framför storpublik på tv – började firandet inne i omklädningsrummet. Med skumpa och pizza – från Sannegårdens pizzeria på Hisingen.

Både på spelarnas egna och FC Barcelonas damlags konto kryllade det av pizzor från Hisingen efter Champions League-segern…

— Vi visste inte om att det var FC Barcelona som hade beställt, vi såg det i dag på deras officiella Instagram-konto och blev givetvis glada att de valde våran pizza att fira sin Champions League-triumf, säger Gökhan Özkan dagen efter finalen.

Så vad äter man som nyblivna Champions League-mästare? Jo, storlaget från Spanien beställde ett större gäng av pizzorna Kebabpizza, capricosa, Venezia, Supervego och Roxanne från Sannegårdens pizzeria.

”Väldigt roligt att vi får representera Göteborg”

Bilderna på hur spelarna firar i omklädningsrummet omringade av de signifikativa blåa pizzalådorna från Sannegårdens pizzeria fick snabbt en jättepublik runt om i världen.

FC Barcelonas största konto med över 94 miljoner följare postade bilderna…

Först postade damernas Instagram-konto firandet i sina kanaler – för att sedan följas av herrsidan av FC Barcelona som har över 94 miljoner följare på Instagram…

— Vi fick väldigt bra respons där ena spelarna la upp ”att det var en av de godaste pizzorna”. Sen så är det väldigt roligt att vi får representera Göteborg, med våran pizza, till självaste FC Barcelona!, säger Gökhan Özkan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Originalet i Eriksberg

I HelaHisingens sammanställning av tio pizzerior att besöka på Hisingen från 2019 beskrev vi Sannegårdens pizzeria så här:

SANNEGÅRDENS PIZZERIA:
En gång i tiden utnämnd som Sveriges bästa pizzeria (tre år i rad) så är Sannegårdens pizzeria, belägen mellan Sannegårdshamnen och Eriksberg en upplevelse att besöka. Ja, för pizzerian i fråga är i dag en kedja (med sju restauranger runtom i stan, plus en i Alingsås), men vi föreslår att ni besöker originalet! I stora lokaler med högt till tak och en rad pizzabagare som jobbar frenetiskt i det öppna köket får du inte bara en stabil “svensk pizza” utan även en levande upplevelse. Det är inte direkt romantiskt, men verkligen inte tråkigt att äta här…

LÄS MER: