Här är Hisingens nya ”food court” – med mat från fyra olika kök

Här har Hisingens nya matupplevelse slagit upp portarna. Hos ”The Melting Pot” kan gästerna välja mellan fyra olika matkoncept:
— Vårt matkoncept är brett med influenser från världens alla hörn och variationen i våra menyer gör att gästerna kan besöka oss om och om igen, säger Peter Öhrström, konceptutvecklare på Compass Group.

Den 5 maj öppnade Compass Group ”The Melting Pot” på Volvo Cars huvudkontor i Torslanda. De beskriver sin nya food court som ”en toppmodern restaurangupplevelse med influenser från världens alla kök”. Här kan gästerna välja mellan fyra spännande matkoncept och i inredningen finns både återvunna detaljer från bilar och färgstark fotokonst.

— På The Melting Pot blandas stor kunskap om mat och dryck med kreativitet och äkta matglädje. Vårt matkoncept är brett med influenser från världens alla hörn och variationen i våra menyer gör att gästerna kan besöka oss om och om igen, säger Peter Öhrström, konceptutvecklare på Compass Group, i ett pressmeddelande.

Hos The Melting Pot ska man servera både frukost, lunch och mat för ”kreativa möten”. Här erbjuds alltså fyra olika matkoncept, utvecklade av Marcus Andersson, Krister Dahl och Fredrik Andersson från Compass Groups kulinariska team i samarbete med Johan Eriksson, köksmästare, och Björn Hansson, F&B-ansvarig på Compass Group.

De fyra restaurangkoncepten

Echo Park: ett inspirerande och lekfullt koncept som erbjuder hälsosam och tillfredsställande vegetarisk mat. Det handlar om glädjen att äta bra och att älska smakrik mat, och där Echo Parks mål är att lämna både köttälskaren och den dedikerade vegetarianen nöjda.

Fura: Det svenska matarvet har genom sina ledstjärnor skapat nya generationer av kockar som bevarar och utvecklar det svenska köket. På Fura står våra svenska klassiker i fokus, som vi serverar i en ny fräsch tappning.

Red hook: Här har världens gatukök hittat sin plats på restaurangscenen och här bjuds det som du kan hitta på gatumarknader runt om i världen. Känslan i detta koncept är en sen natt i Brooklyn eller en sidogata i Hanoi.

Holy Crust: Den dagsfärska pizzadegen på Holy Crust ger den perfekta krispigheten en riktigt god pizza ska ha. Tillsammans med fräscha ingredienser, toppings och kryddor skapas det magi i munnen.

— Vi vill med The Melting Pot inspirera våra kollegor, ge energi till arbetsdagen men också ha en tydlig hållbarhet som ledstjärna och kompass. Tanken är att detta ska vara en hybrid av restaurang, mötesplats och arbetsplats, presenterat genom mat och dryck. “Good for you and for the planet”, säger Anders Ledhagen, global F&B manager, Volvo Cars.

Volvo-konst i inredningen av restaurangen

Inredningen på The Melting Pot sticker ut lite extra. På väggarna finns unika konstverk skapade av fotografen Annika Clarholm och konstnären Peter Sköld. Återvunnet material och hållbarhet spelar också en viktig roll på möbler, tak, textilier och belysning.

— Vissa lampor i restaurangen är gjorda av material från gamla krockkuddar, textilier på soffor kommer från tidigare bilsäten och även detaljer från före detta säkerhetsbälten finns med i inredningen, berättar Peter Öhrström i pressmeddelandet.

The Melting Pot ligger i anslutning till salladsbaren The Bikery som också öppnade häromveckan på Volvo Cars i Torslanda. Även om restaurangerna i första hand är till för Volvos anställda går det även bra för externa gäster att besöka dem.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: