Här kan sommarlovslediga barn delta i allt från karaoke till käpphästridning – helt gratis!

Nu förvandlas Vårväderstorget till en ”fritidsgård” under bar himmel – när ”Sommartorget” är tillbaka. GöteborgsLokaler arrangerar åter den populära konceptet där sommarlovslediga barn får ta plats på torget med aktiviteter från käpphästridning till karaoke.
— Aktiviteterna kan styras efter barnens önskemål och allt är gratis!, säger Annelie Nithander, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler.

I år kommer GöteborgsLokalers populära sommaraktivitet Sommartorget tillbaka till flera av de torg bolaget förvaltar. Det innebär att pingis, innebandy, dans, pyssel, spel, chill och mer där till flyttar in på torgen – Sommartorget har det mesta.

Det kommer också att bjudas på överraskningsevents, som till exempel käpphäst-turneringar och karaoke, skriver GöteborgsLokaler i ett pressmeddelande. På Sommartorget öppnar de upp en container full av somriga aktiviteter för sommarlovslediga barn. Sommartorget är öppet varje vardag mellan klockan 12-16 och är bemannad av fyra feriearbetare och en handledare från GöteborgsLokaler.

Så här har sommartorgets container öppet på Vårväderstorget i sommar:
17 juni-21 juni: 12:00-16:00 (varje vardag)
24 juni-28 juni: 12:00-16:00 (varje vardag)
1 juli-5 juli: 12:00-16:00 (varje vardag)

Efter detta drar konceptet vidare till torg i bland annat Hjällbo och Kortedala där det är under veckorna 28–30.

GöteborgsLokaler: ”Allt är gratis”

Syftet med Sommartorget är dels att skapa liv och rörelse på torget, samt att ge sommarlovslediga barn roliga aktiviteter och en meningsfull fritid nära hemmet. Här kan de leka och umgås under trygga förhållanden, skriver GöteborgsLokaler. Dessutom skapas arbetstillfällen för gymnasieungdomar som kommer från olika delar av staden.

Samtidigt tillhandahåller GöteborgsLokaler en arena för samverkan där andra organisationer kan gästspela och visa upp sig. På Vårväderstorget kommer Göteborgs stadsmission att gästspela en dag i veckan och Världskulturmuseet kommer en dag till vardera Bergsjön Centrum och Vårväderstorget med en aktivitet kopplad till deras utställning Tillsammans.

— Det viktigaste för oss är att skapa en plats där besökare kan tillbringa tid och ha roligt. Aktiviteterna kan styras efter barnens önskemål och allt är gratis! Det är roligt att åter kunna erbjuda Sommartorget på våra torg, berättar Annelie Nithander, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: