Så ska Eriksbergshallen förvandlas till sommarens största (vädersäkra) lekplats för barnfamiljer: ”Aktiviteter som är plånboksvänliga eller gratis”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Hisingens ledande konferenshall har på senare tid varit värd för stora Swedish Dart Festival, Drinkmässan och inte minst den stora Banksy-utställningen förra sommaren. Men till årets semesterperiod blir det ingen vuxenundehållning – då Quality Hotel 11 förvandlar mässlokalerna i Eriksbergshallen till stans största lekplats!
— Visionen är helt enkelt att skapa ett innehåll till alla de som redan ”gjort” Liseberg, Universeum, Alfons Åbergs hus, diverse lekland och så vidare! Att göra det enkelt, opretentiöst, smidigt men också så att mamma och pappa eller mor- och farföräldrar kan slappna av och kanske ta en kaffe eller ett glas vin i lugn och ro, säger hotelldirektör Ina Aganovic.

Sommarens aktiviteter, kanske särskilt för dagar då vädret inte uppmuntrar till besök på stranden, är säkrat för den som har barn i familjen. Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen gör nämligen årets största satsning på aktiviteter för barn på Hisingen.

— Sommarlovet är långt och den privata plånboken kanske inte räcker till lika många aktiviteter som tidigare år, därför skapar vi en rad olika aktiviteter för barn och barnfamiljer som är plånboksvänliga eller gratis. I Eriksbergshallen bygger vi upp vårt populära FunZone med hoppborgar för både små och stora barn, flipperspel, arkadspel med mera. Intill har vi ett glasscafé med populära Lejonet & Björnen, pizza, fika, popcorn, sockervadd etcetera, berättar VD:n Ina Aganovic.

Från måndag den 24 juni 2024 till söndag den 11 augusti 2024 är ”Funzone” öppet i Eriksbergshallen. Där byggs en värld av hoppborgar, hinderbanor, diverse ”äventyr” och utmaningar upp där tanken är att hela familjen kan samlas. Popcorn, glass, mat (tex: pizza), dricka och slush finns i restauarangen intill så att det kan bli skoj även för äldre syskon eller vuxna som är lite för gamla för att studsa runt i hoppborgsvärlden.

Hoppborgarna är öppna för alla barn mellan 1-12 år men biljetterna är uppdelade i två prisklasser:
* Barn 1-3 år: 75 kronor för en dagsbiljett (Köp biljett här).
* Barn 4-12 år: 150 kronor för en dagsbiljett (Köp biljett här).

Funzone fyller Eriksbergshallen med hoppborgar för barn i olika åldrar (1-12 år) hela sommaren. Foto: QUALITY HOTEL 11

OBS! Biljetten är giltig 1 gång för valfri dag mellan 10:00-17:00. Funzone Eriksbergshallen är öppet varje dag 10:00-17:00 under perioden 24 juni-11 augusti och entré går även att köpa på plats.

Men varför satsar hotellet på den här typen av event i en annars så vuxen miljö? Bortsett från det faktum att Quality Hotel 11 är ett familjehotell som har barnfamiljer som en av sina viktigaste grupper av gäster – så jobbar hotellet hårt med att skapa mötesplatser för hisingsbor och göteborgare.

— Jag vill dock poängtera att detta är en satsning för Hisingsborna, göteborgarna, dagsbesökarna, och inte bara för våra hotellgäster. FunZone riktar sig till alla de som behöver hitta på något spontant, eller planerat för den delen, med sina barn och barnbarn, säger Ina Aganovic.

Äventyren kan börja! Både små och stora barn hittar roliga lekar och hoppborgar som passar dem i Eriksbergshallen i sommar.

Barnteater med pirater i hotellet – varje helg i sommar

Utöver ”Funzone” i Eriksbergshallen så arrangeras även barnteaterföreställningar i Quality Hotel 11:s teater- och biograflokal under sommarlovet. Varje helg från och med helgen 29-30 juni spelas pjäsen ”Kaparen och Knölen 1719” som tar med barnen på en cirka 40 minuter lång pjäs till 1700-talets svärdsvingande danska kapare som härjade längs med Göteborgs farvatten.

Comedy Art Theatre ligger bakom och beskriver pjäsen så här:

”1719 och dansken trycker på. Lars Gathenhielm är död och hans hustru har tagit över kaparverksamheten, men när den buffliga Peder ”Knölen” Nordenskiöld dyker upp, oväntat längs svenska kusten finns bara en kvinna som kan rädda den enorma skatten åt svenskarna.

Sveriges framtid står på spel. Skattens hemlighet måste öppnas; ska Ingela lyckas ta den framför den danske knölens värja?

Pirat-teater för barn 4-9 år spelas två gånger per dag i teatern på Quality Hotell 11 varje lördag och söndag i sommar. Foto: Barnteater Comedy Art

KAPAREN OCH KNÖLEN är en fantasifull barnteaterföreställning som handlar om Sverige år Kaparen och Knölen är en familjeföreställning i ett kort, snabbt format. Den innehåller sång, fäktning och mysterier och passar för 4-9 år. Ses med fördel med morfar eller farmor så de kan berätta hur det verkligen var 1719. Det fäktas, det sjungs och det löses mysterier.”

Lämplig ålder: 4-9 år. Barn under 2 år gratis i vuxens sällskap.
* Barn: 195 kronor per biljett (Köp biljett här)
* Vuxna: 195 kronor per biljett (Köp biljett här)

Pjäsen spelas både lördagar och söndagar både 10:30 och 12:30 mellan 29 juni till 11 augusti.

Den som vill kan kombinera teaterbiljetterna med ett besök ombord på Ostindiefararen Götheborg på Eriksbergskajen efter föreställningen. Då vandrar ni de drygt fem minuternas promenad längs Eriksbergskajen bort till Ostindiefararen Götheborg – där ni får en barnanpassad guidad tur ombord som tar ungefär en halvtimme. Välj på plats när du vill gå: 10.30, 11.30, 12.30. 13.30, 14.30, 15.30.

  • Paketpris Vuxen: Teater och Vandring på Ostindiefararen 299,00 SEK per biljett
  • Paketpris barn 2-6 år: Teater + Ostindiefararen + Funzone 239,00 SEK per biljett
  • Paketpris barn 7-12 år: Teater + Ostindiefararen + Funzone 299,00 SEK per biljett

OBS! För barn ingår som ni kan se entré till ”Funzone”, så att ni kan göra detta till en heldag med teater, besök på Ostindiefararen och så lek i hoppborgslandet inne i Eriksbergshallen efter övriga aktiviteter.

Från Quality Hotel 11 kan man se bort till Ostindiefararen Götheborg som ligger vid kaj en bit bort. Det är en kort promenad bort för er som köper paketbiljetten med både teater och guidad tur av stans mest berömda skepp. Foto: QUALITY HOTEL 11

Biljetter till teatern samt paketet med teater, ostindiefararen och funzone, hittar du här!
Facebook-event för Kaparen och Knölen i Quality Hotel 11:s teater hittar du här!

Gratis filmer för barn som är hotellgäster – flera gånger per dag!

Sist men inte minst kan teatern inne i Quality Hotel 11:s huvudbyggnad vara bra att hålla koll på även när teaterföreställningar inte pågår (vardagar) eller är slut för dagen (helger). Där kommer nämligen filmer visas i hotellets barnhörna. Varje dag hela sommaren:

— Vi kör olika populära barnfilmer flera gånger per dag, helt gratis för våra hotellgäster, säger Ina Aganovic.

Gratis barnfilm visas flera gånger om dagen hos Quality Hotel 11 i sommar. Foto: QUALITY HOTEL 11

Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen har öppet sin barnsatsning alla dagar under hela sommarlovet. All info, priser och uppdateringar kring eventen kommer på deras Facebook-sida där horellet även svarar på frågor som kan dyka upp.. Hotelldirektör Ina Aganovic förklarar varför hela sommarens satsning kring Eriksbergshallen fokuserar på barn- och barnfamiljer:

— Detta har varit efterfrågat och vi har lyssnat, justerat och vill skapa en plats som är ”helt naturlig att gå till”, oavsett om man bara ska ta en fika, äta en räkmacka, titta på båtarna och solnedgången eller behöver aktivera ungarna några timmar. Självklart är de fyrbenta familjemedlemmarna välkomna också!, säger hon. 

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: