Nytt villakvarter byggs på Hisingen: ”Moderna och maffiga bostadsrätter”

Villor med bostadsrätter – där de boende möts över generationsgränserna. Det är visionen när ett nytt villakvarter tar form på Hisingen det närmaste året.
— Mor- eller farföräldrarna på våningen nedanför sina barn och barnbarn, har funnits med mig under hela tiden när bostäderna har skissats fram, säger arkitekten Christer Malmström.

Precis före sommaren gick Hammarviken Fastigheter in och finansierade bostadsprojektet ”Bo i Backadalen”. Tillsammans med Hällingsjö Hus kommer de att bygga ett villakvarter bestående av åtta stycken parhus med totalt 16 lägenheter i Hisings Backa.

Fastighetsbolaget beskriver läget för projektet så här:

”Området Backadalen kommer närmast att kunna beskrivas som ”en lugn Bullerbygata”, men med moderna och maffiga bostadsrätter.”

Hammarviken Fastigheter om sitt projekt Backadalen

Lägenheterna på entréplan ska bestå av antingen tvåor eller treor med tillhörande uteplats. Lägenheterna på övervåningen ska bli allt mellan 5–7 rum och kök och med etage.

Tanken: Generationsboende

Backadalen ligger på Nyhemsgatan, söder om Skälltorpsvägen, på Hisingen i Göteborg. I området bor folk i alla åldrar, från pensionärer till barnfamiljer. Och det var just det som arkitekten inspirerades av.

— Tanken på generationsboendet, med mor- eller farföräldrarna på våningen nedanför sina barn och barnbarn, har funnits med mig under hela tiden när bostäderna har skissats fram, säger Christer Malmström, arkitekt SAR/MSA.

Fastighetsbolaget meddelar i ett pressmeddelande att 12 av 16 lägenheter är reserverade och att iflytt är planerad till fjärde kvartalet 2021. 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: