Därför är det här den dyraste lägenheten till salu på Hisingen just nu (som faktiskt går att flytta in i): ”Folk från Torslanda vill inte ha insyn”

Utgångspriset på lägenheten är 10 miljoner kronor – den dyraste bostadsrätten på Hisingen till salu via Hemnet just nu. Mäklarens förklaring till priset är närheten till både vattnet – och centrum:
— Terrassen på över 60 kvadratmeter, det plus storleken på lägenheten som är högst upp i huset, säger Fredrik Wiland hos mäklarfirman Erik Olsson.

De dyraste bostäderna på Hisingen som ligger ute till försäljning på Hemnet just nu är prissatta på runt 60 miljoner kronor. Det är penthouse-våningar i det framtida, planerade, Karlatornet, ett bygge som dock avstannat sedan Covid 19-pandemin slog till. I dagsläget är det oklart när dessa lyxvåningar kan stå färdiga.

I Torslanda finns även ett par villor ute för priser på mellan 13 och 15 miljoner kronor, men sedan följer den här lyxiga lägenheten i Eriksberg på listan över de dyraste bostäderna till salu för närvarande.

På Ostindiefararen i Eriksberg ligger en femrummare ute för utgångspriset 10 miljoner kronor (9 995 000 kronor, om man ska vara exakt).
”Magnifik och påkostad lägenhet på front row om 5 rum och kök på våning 9 av 9! Två terrasser och inglasad balkong med spektakulär utsikt åt flera väderstreck!”, beskriver mäklarfirman Erik Olsson objektet.
— Detta är ett spännande objekt pga storleken och framförallt terrassen. Finns så få av dessa bostäder på just Eriksberg, säger fastighetsmäklaren Fredrik Wiland.

Mäklaren: Närheten till vattnet gör Eriksberg hett

Men vad är det då som gör att Eriksberg har blivit ett så attraktivt område att vissa lägenheter tangerar och drar förbi 10-miljonersgränsen i pris? Mäklaren själv har en tydlig syn på varför området är bland de hetaste på Göteborgs bostadsmarknad:
— Eriksberg har blivit allt mer populärt på senare år på grund av vattenkontakten, samt att det inte är långt ifrån stan, säger Fredrik Wiland.

Lyxlägenheten i Eriksberg. Foto: Erik Olsson.

Lägenheten i sig är inget dussinobjekt, om man säger så. Längst upp i ett niovåningshus ligger femrummaren utbredd på 136 kvadratmeter, med en enorm balkong, eller terrass, som mäklaren kallar den. Utomhusområdet är hela 60 kvadratmeter stort, med utsikter över bland annat Eriksbergskranen och Älvsborgsbron.

Kvadratmeterspriset är 73 493 kronor, avgiften ligger på 7 010 kronor i månaden och byggåret på huset är 2009.

Fredrik Wiland, Fastighetsmäklare hos Erik Olsson.

Tänkbara köpare: Torslandabor som vill slippa insyn

Men varför ska då köpare intressera sig för denna lägenhet, jämfört med en del annat billigare som finns ute på marknaden?
— Det är för att det finns så få bostäder av dessa typer. Sen är det mycket folk från Torslanda som har hus som inte vill ha någon direkt insyn och då är det bostäder i dessa prisnivåer. Terrassen på över 60 kvadratmeter, det plus storleken på lägenheten som är högst upp i huset, säger Fredrik Wiland.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: