Stena Fastigheter köper huset där tusentals hisingsbor börjat sin uppkörning för körkort

Stena Fastigheter ökar sitt kommersiella fastighetsbestånd på Hisingen. Företaget har köpt både Emil Lundgrenhuset och Rasmusgården i Hildedal på centrala Hisingen.
— Att vi nu etablerar oss i Hildedal innebär att vi stärker oss på centrala Hisingen, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Stena Fastigheter meddelar att de som långsiktig ägare kommer ”att fortsätta måna om hyresgästerna och bidra till en positiv utveckling i hela området”. Fastigheterna är på 13 000 kvadratmeter.

Stena Fastigheter skriver i ett pressmeddelande att vill ”vara en god kraft inom stadsutveckling” och förvärvar och förvaltar sina fastigheter ”med omtanke”. Den kommersiella delen av verksamheten är en viktig pusselbit i det arbetet och företaget satsar nu på att få in fler lokaler för att bidra till en positiv utveckling av områdena de verkar i. 

— Att vi nu etablerar oss i Hildedal innebär att vi stärker oss på centrala Hisingen. Vi känner området väl och är aktiva i det sedan länge. Bland annat äger vi sedan många år bostadsfastigheter här och har de tre senaste åren dessutom förstärkt med 252 stycken nya bostäder i våra kvarter. Därför känns det extra roligt att vi nu även finns i Hildedal”, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Tar över huset som Emil Lundgren byggde för sin verksamhet

Emil Lundgren-huset innefattar i dag verksamheter som Arkipelagen och Emil Lundgren själva. Det kända göteborgska elteknikföretaget Emil Lundgren byggde år 1979 huset avsett för sin egen verksamhet och har suttit i byggnaden sedan dess. Huset har under 2020 genomgått stora renoveringar och har idag kontorslokaler i nyskick med hög standard. Det många göteborgare förknippar byggnaden med är dock sina uppkörningar för att få körkort – då Trafikverket Förarprov har lokaler i byggnaden.

Rasmusgården uppfördes år 1976 som en kontors- och lagerbyggnad. Byggnaden är cirka 140 m lång och i två plan, uppdelat i sex så kallade ”kassetter”. Varje ”kassett” innehåller en kon­tors- och personaldel i 1–2 våningar samt en lager-/industridel i entréplan. I dag är Lernia, Movant, Altus, Netto-däck och Rapio hyresgäster här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: