You Tube-stjärna och ölprofil öppnar Hisingens nya pilsnerbar: ”Pilsner i världsklass”

Tillsammans med O/O Brewing vars bryggeri ligger i Backa Industriområde satsar nu vännerna Ivan Larsson och Rasmus Herbertsson på den nya baren. I höst öppnar Hisingens första ”pilsnerbar” i Ringöns Industriområde:
— För mig handlar det om att skapa en miljö där ölen, maten, musiken och vi bakom baren samverkar på bästa tänkbara vis för att få en enastående upplevelse som gäst, säger Rasmus Herbertsson.

Nu har byggnationen av Hisingens senaste öl-paradis inletts. Ivans Pilsnerbar ska bli en restaurang med inriktning på god pilsner, elektronisk musik, visuell konst och pasta. Hjärnorna bakom detta projekt är Ivan Larsson, en lokal ölprofil som jobbat för hyllade Stigbergets Bryggeri och O/O Brewing, tillsammans med vännen Rasmus Herbertsson som blivit känd i ölkretsar som bartender i Stockholms främsta ölbarer samt You Tube-succén Stor & Stark. 

Utöver dryck och mat kommer restaurangen erbjuda ölprovningar samt aktivt jobba med event och klubbar, skriver pilsnerbaren i ett pressmeddelande.

— Det handlar om att aktivera alla sex sinnen, erbjuda gästen det bästa tänkbara och samtidigt göra det precis som vi vill” säger Ivan Larsson.

Fokus på musik, konst och självklart pilsner i världsklass

Resan mot Pilsnerbaren har kantats av otaliga utmaningar tack vare den rådande pandemin, men ”visionen har aldrig sviktat, utan snarare bara fått mogna och utvecklas till sin perfekta form”, som duon formulerar det hela.

Slutmålet är att skapa en unik restaurang och bar på den ”konstnärligt fria Ringön” (där Vega Bryggeri länge legat och den senaste tiden fått grannar som Två feta grisar, som flyttat tid från Aröd och Stigbergets bryggeri som flyttat en del av verksamheten till industriområdet på Hisingen), med fokus på musik, konst och självklart pilsner i världsklass från både här och där, i en visuellt slående bar.

— För mig handlar det om att skapa en miljö där ölen, maten, musiken och vi bakom baren samverkar på bästa tänkbara vis för att få en enastående upplevelse som gäst, säger Rasmus Herbertsson.

En osthyvel har blivit logga för Hisingens nya pilsnerbar – som öppnar i Ringön höst.

Fokus på elektronisk dansmusik

Menyn hos Ivans Pilsnerbar blir vegetarisk, eller ”ett väldigt grönt pastakök”, som de själva beskriver det och elektronisk dansmusik är vad som ska pumpas i högtalarna, enligt dem själva. ”Dansmusik är en bred genre men vi har en ide och musikprofil vi kurerar noggrant. På Ivans pilsnerbar kommer såväl lokala som internationella dj:s och artister spela varje helg”, skriver de på sin hemsida.

För mer regelbunden info om vad de gör under uppbyggnaden av verksamheten finns de på Instagram (@ivanspilnserbar), Facebook (Ivans pilnerbar) och tar emot intresseförfrågningar för ölprovningar – något som ska bli en stor del av verksamheten.

Pilnserbaren beräknas öppna till hösten 2021 på Järnmalmsgatan 4 i Ringön.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: