Här öppnar Lejonet & Björnen ny glassbar på Hisingen

Hotel 11 fortsätter storsatsningen på Eriksbergshallen i sommar. Förra veckan kom nyheten att man öppnar restaurangen Shipyard i Eriksbergshallen lagom till att fotbolls-EM börjar, som HelaHisingen.se tidigare berättat om. Nu kommer nästa nyhet på temat mat och dryck: Lejonet & Björnen Glassbar öppnar i Eriksbergshallen!

Nya VD:n för Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen, Ina Aganovic, berättar om varför man öppnar upp Eriksbergshallen för allmänheten med satsning på både restaurang och glassbar i sommar:

— Tänk dig att på den plats i Göteborg, där du ser Göteborg för precis vad det är; älven, kranarna, de röda tegelbyggnaderna, båtarna, broarna. Där man strosar utmed kajen i Eriksberg så saknas något; Glass! Och en skitstor uteservering i bästa tänkbara läge, säger Ina Aganovic, VD på Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen.

Ja, nu byggs alltså en större uteservering på framsidan av Eriksbergshallen, ut mot kajpromenaden och älven. Där kommer gäster från både restaurangen Shipyard och Lejonet & Björnen Glassbar kunna njuta av mat och dryck med första parkett mot hamnmiljön och älven.

”När jag tänker Göteborg är just Lejonet & Björnen så självklart”

Lejonet & Björnen är glassföretag startades av Werner Steffens 1977 och namnet kommer från det lejon som finns med på Göteborgs stadsvapen och så grundarens sons namn. 2009 tog Katarina Mild och Blåvitt och VM94-hjälten Håkan Mild över företaget och bestämde sig för att expandera verksamheten. 

Hotelldirektören som älskar glass. Ina Aganovic är ny VD för Quality Hotel 11 som nu öppnar Lejonet & Björnen glassbar i Eriksbergshallen. Foto: Nordic Choice Hotels

Så varför väljer ni att samarbeta med Lejonet & Björnen?
— När jag tänker Göteborg är just Lejonet & Björnen så självklart för mig! Det är så lokalt det kan bli och ett riktigt starkt varumärke med fantastiska värderingar. Vi vill samarbeta med andra starka varumärken och bygga vidare på det typiskt göteborgska, så jag slog en signal till fru Mild, hon gillade idén, vi blev förälskade i varann och här står vi idag. Så älskar jag ju glassen såklart!, säger Ina Aganovic.

Planen är att Lejonet & Björnen Glassbar Eriksbergshallen ska öppna vid 12:00 fredagen 11 juni och ha öppet måndag-lördag 12:00-22:00.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: