Behöver du skydd mot insekter i sommar? Få det gjort hos Bäckebol!

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Sommarsäsongen innebär att de flesta av oss ägnar mer tid utomhus, både i stan som i skog och mark. Är det inte barfota på gräsmatten under midsommarfirandet kan det vara badbyxor och bikini vid stranden… Men se upp, i gräset lurar den eländiga fästingen, en av alla insekter som kan skapa problem i semesterlugnet. Ett snabbt besök hos Bäckebol är det du behöver för att skaffa rätt skydd för dig och familjen!

Bortsett från fästingar kan det vara mygg och getingar som ligger bakom de vanligaste bett och sting som stör oss under sommarmånaderna. Men den som är redo för att det kan inträffa får ofta klart mindre besvär när oturen väl är framme…

Hos våra två apotek, Apoteket Hjärtat vid ICA Kvantum samt Kronans Apotek vid Stora Coops entré, hittar du en lång rad produkter som hjälper dig att vara redo för semestern och sommarlovet – oavsett om det är solen eller insekter du vill ordna ett skydd mot!

Apoteket Hjärtat tipsar om att det kan vara bra att ha vätskeersättning hemma för varma och soliga dagar. Deras eget märke som alltid finns i sortimentet hos Apoteket Hjärtat erbjuder smaksatt vätskeersättning i form av brustabletter (Apelsin, Hallon och Svart vinbär) som just nu finns på kampanjpris med två rör för 99 kronor.

Apoteket Hjärtat har ett stort utbud på produkter som är bra att ha i sommar!

Utöver det har de en särskild sommardisplay med produkter som är extra användbara när sommaren är här. Här hittar du exempelvis myggmedel, after bite (för behandling när du redan stuckits), mygg och fästing-roll-on kräm och klassisk tigerbalsam som kan vara praktiskt att ha i ditt sommarkit! En annan favorit som de har ett finfint utbud på är plåster, exempelvis från kända varumärket Salvequick som både har barnplåster som vuxenvarianter – beroende på vem som behöver tas hand om…

Hos grannen Kronans Apotek finns en liknande display med praktiska sommarprodukter och där hittar vi inte minst Salubrins Mygglotion som är vattenfast och klarar av en svettande användare i sommarhettan. Samma varumärke har även fästingspray som skyddar i minst sex timmar (och innehåller aloe vera) – som är ett bra alternativ för den som ska ha lite picknick, eller leka lekar i en park eller i trädgården på midsommar…

Kronans Apotek har ett finfint erbjudande för den som vill handla fler än en produkt från deras sommarsortiment!

Kronans Apotek har även en mygg- och fästingspray från sitt eget varumärke som ett bra alternativ, samt erbjuder 25 procent rabatt vid köp av två produkter från det här sortimentet! Naturligtvis har båda apoteken ett finfint utbud på solkrämer och solskydd – något som ingen får glömma bort att använda, vare sig det är medan du läser en bok på den soliga balkgonen, ska på chartersemeter till Medelhavet eller bada med familjen vid Lilleby eller Sillvik…

Fästingbussen på besök i Bäckebol

Bortsett från det finfina utbudet av produkter mot allt från insekter till solbränna så får vi på Bäckebol även besök av Vaccindirekts fästingbuss, där de erbjuder möjligheten att vaccinera dig mot de sjukdomar som ett fästingbett kan innebära.

TBE – Tick Borne Encephalitis -är en virussjukdom som smittar från djur till människor via fästingar. TBE kan orsaka allvarlig hjärn- och hjärnhinneinflammation och så många som en tredjedel av de som insjuknar drabbas av långvariga eller bestående besvär. Det finns ingen botande behandling, men det finns förebyggande och beprövade vaccin som skyddar mot sjukdom om du följer ditt vaccinationsschema – vilket du kan starta upp vid något av fästingbussens besök hos oss i Bäckebol!

Här är schemat på när Fästingbussen kommer till Bäckebol Köpcentrum.

Fästingbussen stannar till utanför Stora Coops entré (på utsidan av huvudbyggnaden) och vill du se mer information hittar du det här.

Så vill du skydda dig i sommar, mot både sol och insekter, får du det gjort hos Bäckebol!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: