De är Hisingen-kändisarna som ni helst skulle vilja se EM-fotboll med

När svenskarna fick rösta på vilken kändis-duo de helst ser på EM-fotbollen med vann Babben Larsson och David Sundin, före kronprinsessan Victoria & prins Daniel. När vi lät Hisingsborna rösta om samma sak – men med kändisar från vår vackra ö som alternativ hamnade Mikkey Dee, Miriam Bryant och Glenn Hysén på pallplatserna!

Under onsdagen genomförde vi en omröstning hos ”Vad händer på Hisingen?” på Facebook – för att ta reda på vilka lokala kändisar från Hisingen som ni helst skulle vilja se på EM-fotbollen med. Vinnare som den populäraste kändis att vilja se EM-fotboll med – bland de nästan 200 som röstade – blev inte helt oväntat förre landslagsprofilen Glenn Hysén!

Kanske lite mer oväntat var att popsångerskan Miriam Bryant som bott i Hisings Backa blev tvåa och hårdrockstrummisen Mikkey Dee som växte upp i Biskopsgården blev trea – även om de blev tydligt slagna av fotbollsikonen Glenn från Lundby. Här är hela resultatet av omröstningen:

Notervärt är att Torslanda-sonen Victor Leksell gör extrem succé på Spotify och P3, men hade tufft i det här sammanhanget. Även Biskopsgården-profilerna Clark Olofsson (9 röster), Ann Westin (7 röster) och Janne Josefsson (6 röster) hade svårt att skrapa ihop något större stöd från de röstande.

LÄS MER: Lista: De är Hisingens 12 mest berömda personer – kändisarna från “vår ö”

Mikkey Dee däremot skrapade ihop fler röster än den trion tillsammans med sina 27 röster – även om han blev rejält slagen av Miriam Bryant på 46 röster och den överlägsna segraren Glenn Hysén som fick hela 89 röster…

Babben Larsson och kronprinsessan Victoria favoriter – när alla svenskar fick rösta

När ölmärket Carlsberg gjorde en liknande opinionsundersökning med en rad svenska kändisduos fick de följande resultat bland 1100 intervjuer i ämnet:

Vilken av följande kändisduos skulle du helst titta på en fotbollsmatch tillsammans med?

 1. Babben Larsson & David Sundin (12%)
 2. Kronprinsessan Victoria & Prins Daniel (8%)
  Kristian Luuk & Fredrik Lindström (8%)
 3. Ingvar Oldsberg & Björn Hellberg (7%)
 4. Jennie Strömstedt & Steffo Törnqvist (5%)
 5. Filip & Fredrik (4%)
  Bianca Ingrosso & Pernilla Wahlgren (4%)
 6. Anders Tegnell & Lena Hallengren (3%)
 7. Lotta Lundgren & Erik Haag (2%)
 8. Alex Schulman & Sigge Eklund (1%)

Männen föredrog då helst en fotbollskväll med Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg (11%) medan 15 procent av kvinnorna valde Babben Larsson och David Sundin. De senare är framför allt favoriter hos de yngre generationerna, medan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är favorit hos svenska män och kvinnor över 50 år. Undersökningen genomfördes av Kantar Sifo på uppdrag av Carlsberg i en webbpanel i maj.

Skillnaden på omröstningen nationellt och lokalt är dock att det inte lär vara många som får möjlighet att se på fotboll med Babben, kronprinsessan eller Kristian Luuk. Däremot kan man se på fotboll tillsammans med vinnaren av omröstningen på Hisingen, då Glenn Hysén och hans podcast ”Gött Änna” aviserat att de ska se på Sverige-Polen tillsammans med sina lyssnare och andra fotbollsfans i Eriksbergshallen onsdagen 23 juni

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

https://www.helahisingen.se/lista-de-ar-hisingens-12-mest-beromda-personer-kandisarna-fran-var-o/