”Stort behov av aktiviteter för våra barn och unga i Biskopsgården”

Svarte Mosse i Biskopsgården blir sommarens samlingsplats för barn, ungdomar och familjer när BonnierHoops slår upp portarna för fjärde året i rad. Genom satsningen ges möjligheten att mötas på basketplanen men också att delta i olika kulturaktiviteter och spännande workshops.

BonnierHoops 2021 invigs på Svarte Mosse i Biskopsgården den 23 juni och håller öppet till 13 augusti. Aktivitetssatsningen utgår ifrån den ovanliga mixen mellan idrott och kultur, syftet är att genom den tillgängliga sporten basket även öka intresset för läsning och det skrivna ordet. I nära samverkan mellan Göteborgs Stad, lokala bostadsbolag, polisen, föreningar och näringsliv vill aktörerna tillsammans erbjuda de boende i Biskopsgården en trygg mötesplats med meningsfull aktivering.

— Det var länge osäkert om det skulle gå att genomföra BonnierHoops i sommar, men med de lättade restriktionerna blir det nu möjligt. Det är vi väldigt glada för eftersom vi ser ett stort behov av aktiviteter för våra barn och unga i Biskopsgården under sommaren, säger Karita Saapunki Björk, avdelningschef för stadsområde, välfärd och fritid på socialförvaltningen Hisingen i Göteborgs Stad i ett pressmeddelande.

Målet: Erbjuda något för alla

Aktiviteterna och området kommer att anpassas för att möta de restriktioner som råder samt för att kunna säkerställa en säker plats för besökarna. Målsättningen är att kunna erbjuda något för alla med workshops inom; rap, design, dans, demokrati, boklounge-häng och såklart en hel del basket.

BonnierHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter. BonnierHoops Biskopsgården är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Polisen, Poseidon, Bo Bra, Willhem, Balder, Västra Hisingen Basket, skriver man i ett pressmeddelande.

BonnierHoops är baserat vid Svarte Mosse, närmsta adress Flygvädersgatan 8. Öppettiderna är kl.11–21 på vardagar och kl.15–21 på lördagar från den 23 juni till den 13 augusti. BonnierHoops invigs onsdag 23 juni klockan 15.00.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: