Padelhysterin sveper över Hisingen – ny satsning mellan Kärra och Tuve

Storsatsningar i Björlanda och Volvo Torslanda följs nu av ännu en stor padelanläggning på Hisingen. Den här gången planeras för fem dubbelbanor vaav en centercourt med läktarplatser – i Asmundtorp.

Padelsatsningarna på Hisingen avlöser varann i högre takt än vi hinner med att bevaka. Som svampar i en fuktig urskog ploppar projekten upp från Torslanda till Backa. Det senaste projektet ska placeras i Asmundtorp, mitt mellan Säve, Kärra och Tuve.

Tuve Byggservice AB har fått i uppdrag av Best Padel AB att bygga padelanläggningen i Asmundtorp som ligger på Hisingen. Det kommer att byggas en singelbana, fem dubbelbanor, varav en centercourt med läktarplatser, utöver banorna kommer det finnas en utomhusbana, parkeringsytor och elbilsladdning. Anläggningen innehåller loungeytor i flera plan, lokaler för företagsevent och konferenser, café, reception, gym samt kontors- och arbetsytor. 

LÄS MER: Padelgigant byggs på Hisingen – en av Sveriges största hallar för den hajpade sporten

Som vi tidigare berättat ska ett padelcenter av rang byggas i Torslanda. Totalt 22 padelbanor kommer finnas i samma anläggning som RO-gruppen nu har börjat bygga för fastighetsjätten Castellum vid Volvo Torslanda, vilket ska bli ett av Sveriges största padelcenter.

”Toppklass med hög kvalitet”

Vi har även berättat att Time4Padel AB i samarbete med Tuvebacken Förvaltnings AB bygga en ny Premiumhall för Padel belägen i Björlanda där anläggningen totalt planeras att få drygt 20 banor inom- och utomhus.

Här ligger Asmundtorp, där den senaste stora padel-satsningen sker.

Den nya anläggningen i Asmindtorp mellan Tuve och Säve är enligt byggarna ”toppklass med hög kvalitet på interiör, banor, belysning, akustik och klimat för att ge besökarna en upplevelse utöver det vanliga”. Anläggningen beräknas vara klar årsskiftet 2021–22.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: