Här är nya retrobutiken på Hisingen – ”Mer utplockat, vintage och lite högre priser”

Nu har det öppnat ännu en second hand butik i Brämaregården. Goa Tider 2 Retro satsar på specifika prylar och retrosaker som porslin och brons.
— Den första butiken heter Goa Tider Retro, så någon har kommit in och sagt att den här borde heta ”extra goa tider”, säger Sanna Stetin.

Sanna Stetin ägde tidigare den möbeltapetserarbutik som låg här i lokalen på Brämaregatan. Men nu har Ali Alaswad tagit över medan Sanna Stetin kommer arbeta i butiken.

— Ali är den som levererar, prismärker och säljer saker. Jag ska så småningom jobba hela min tid i butiken, än så länge är det några timmar här o där förklarar hon. Han har jobbat hos mig tidigare och tycker mycket om lokalen, så han ville öppna en andra butik så då gjorde vi så här. Det blir ”win win” för oss båda. 

Den första butiken, Secondhand Goa Tider, ligger på Ångpannegatan. I den här nya är det något förändrat utbud:

— Här har vi porslin, retrogrejer, brons, ja allt möjligt som är lite annorlunda och populärt, säger Sanna Stetin.

Sanna Stetin, som ska jobba i butiken, och Ali Alaswad, som äger butiken. Foto: Privat.
Butiken ligger på Brämaregatan 13 och öppnade för ett par helger sedan. Foto: Privat.

”Är annorlunda saker” – retro, brons, porslin

Förhoppningen är att nå ut till den målgrupp som tycker om att gå en loppisrunda på helgerna.

— Att nå en annan kundgrupp som tycker om retro, lite finare grejer, lite annorlunda saker. Det är många i området som går en liten loppisrunda, som först går till Melins retro (Parmmätaregatan 1 reds. anm.), men man kanske inte vill gå vidare till Emmaus utan vill ha butiker där man hittar en annan typ av second hand, som lite mer pynt som du inte hittar på en normal loppis.

Inom vilken prisklass lägger ni er?

— I den andra lokalen är det allting från fem kronor och uppåt eftersom han säljer verktyg, kläder, porslin, husgeråd, ja allt du kan tänka dig. Men i den här butiken är det mer utplockat, med vintage, retro och antikt. Då är det också lite högre priser, men det är populära saker som retroporslin exempelvis.

Var hämtar ni era saker ifrån?

— Det är saker som Ali köpt in och sedan säljer vidare. Han tömmer också dödsbo, via begravningsentreprenörer. Man kan få en helhetslösning om man anlitar Ali, med tömning, städning samt att ens prylar kommer till användning igen.

Retrobutiken ligger på Brämaregatan 13 och har öppet lördagar och söndagar.

Fokus ligger på ”lite finare saker och retroporslin”, enligt Sanna Stetin. Foto: Privat.
Sakerna hämtas från olika platser, bland annat från dödsbo i kontakt med begravningsentreprenörer. Foto: Privat.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: