Grillsuccén på Hisingen – så fick Ahmad, 30, över 1,5 miljoner följare på TikTok

Ahmad Alhumsi, 30, har lyckats få över 1,5 miljoner följare på den populära sociala medier-appen TikTok. Genom olika spektakulära grillrätter och rykande torris på Hisingsrestaurangen Sultan Grill showar han för gästerna.
— Det är fantastiskt. Det är verkligen jättefint att så många vill se vad jag gör, säger han.

Ahmad Alhumsi kommer från Jordanien men flyttade till Sverige och Biskopsgården för lite mer än två år sedan. Nu jobbar han som servitör på restaurangen Sultan Grill i Brämaregården och det var också härifrån som han började filma till sociala medier.

— Min första film var på den här inbakade kebab-rätten. Rätten är stor och väldigt annorlunda och på filmen kom jag ut och visade gästerna hur man kunde lägga i de olika ingredienserna, som salladen, förklarar Ahmad Alhumsi.

En av hans hundratals videor, som visar lammfärsspett på Sultan Grill i Brämaregården. Video: Ahmad Alhumsi.
Ahmad Alhumsi håller upp köttet som de i personalen sedan grillar inför gästerna.

21 miljoner visningar – gör shower med eld och rök

Filmen, som är från 2020, spreds snabbt i sociala medier och delades i TikTok-flödet. Nu har den nått över 21 miljoner visningar.

— Det är jättefint att så många vill se det vi gör här på restaurangen och det jag filmar. Direkt efter att jag lagt ut videon fick den massor av kommentarer och ”likes”. Det är helt otroligt, säger han.

Sedan dess har han fortsatt filma det som kockarna och personalen gör på Sultan Grill. Det är allt från grillande över öppen eld av olika kötträtter till olika meze-tallrikar och lammfärsspett.

— Jag tror att det är därför som våra videos delas så mycket. Det är en show. Och det är så vi gör här inne på restaurangen för gästerna. Vi kommer ut till borden med fina maträtter på öppen eld, säger han.

Den rykande torrisen tillsammans med Toma Hawk-steken. Video: Ahmad Alhumsi.

”Lägger kärlek i det vi gör” – ofta kö utanför restaurangen

Framgången i sociala medier har också speglat av sig på restaurangen. Den är ofta fullsatt med väntande kunder utanför.

— Det är god mat, bra service och jättefin stämning här. Kockarna kan verkligen sin grej och den här senaste Toma Hawk-steken smälter när man tar av köttet. På helgerna är det fullsatt och då har vi ändå 160 sittplatser.

Varför tror du att du haft sådan succé?
— Det är en show för kunderna. Sedan dekorerar vi maträtterna speciellt och lägger kärlek i det vi gör, säger Ahmad Alhumsi.

Blir glad att folk uppskattar filmerna – blir igenkänd på vagnen

Eftersom han har 1,5 miljoner följare blir han också igenkänd ute på stan. Det kan vara någon som frågar honom på spårvagnen men också folk som rest hit för att träffa honom.

— Jag hade en kund från Norge som ville ta en bild med mig i går. Men det kan vara folk från andra ställen i Göteborg, Alingsås ja överallt som vill komma hit och se vad vi gör. Det är jättefint att folk tycker om det vi gör på restaurangen.

Ahmad Alhumsi nådde 1,5 miljoner följare på TikTok häromdagen. Foto: HelaHisingen.

Av allt du lägger ut, vilken är din favoriträtt?
— Det måste vara Toma Hawk, den är speciell på många sätt med så mört kött. Men allting som är grillat, ryggbiff, entrecote, ja allt, säger Alhumsi och skrattar.

En annan sak som gör succé inne på restaurangen är när de kommer ut med torris, koldioxid i fast form som har pressats ihop till block, och häller varmt vatten på så att det ryker.

— Det ångar och blir en show, säger han och visar på bordet.

Här häller han varmt vatten på torrisen, koldioxiden i fast form, så att det ryker över hela bordet. Foto: HelaHisingen.

Spana in Ahmads TikTok här.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: