Här öppnar Foodoras nya satsning på Hisingen: ”Köttfärs och batterier”

Foodora vill öppna 25 nya digitala butiker i Sverige före årsskiftet.

Behöver du batterier, köttfärs eller sallad och inte kan ta dig till mataffären? Foodora lovar leverans på under 30 minuter i sin nya satsning på Hisingen.
— Foodora Market och HisingeHus är en perfect match, säger Nicole Alsing Ferreira, förvaltningsansvarig på Revelop, till Fastighetssverige.

Foodora Market har tidigare lanserats på ett fåtal ställen i Sverige. Konceptet går ut på att företaget hyr in sig i en lokal och öppnar en egen butik med ett sortiment av matvaror och saker som de tror att kunderna behöver. Därefter levererar de produkterna hem till kunderna via sin app – och lovar leverans på under 30 minuter.

— Foodora market är en gamechanger. Vi kan leverera i stort vad som helst under 30 minuter. Svenskarna vill ha snabb leverans av dagligvaror, nu ser vi till att ordna det, då vi har infrastrukturen klar, sa Foodoras VD Hans Skruvfors när det lanserades.

Öppnar två digitala butiker i Göteborg

Och nu öppnar alltså deras första ”digitala” butik på Gustaf Dalénsgatan 32 på Hisingen, skriver Fastighetssverige. Lokalen är på 382 kvadratmeter och tillträde kommer vara någon gång i höst.

— Foodora Market och HisingeHus är en perfect match, dels för att läget är optimalt med tanke på verksamheten men också för att det är en fastighet där vi driver ett omfattande digitaliseringsarbete för att skapa så små miljöavtryck som möjligt, säger Nicole Alsing Ferreira, förvaltningsansvarig på Revelo till tidningen Fastighetssverige.

Företaget ska även öppna en digital butik på 381 kvadratmeter på Datavägen 1 i Sisjön. Totalt är Foodora Markets mål att öppna 25 nya butiker före årsskiftet. En stor tanke bakom ska vara att stötta lokala varumärken, har VD:n tidigare sagt:

— Foodora market kommer också bli en bra stöttepelare för lokala varumärken. Genom oss kommer svenskarna kunna köpa närproducerade varor, vilket jag vurmar starkt för. Det lokala näringslivet är alltid något jag har i tankarna när vi utvecklar våra tjänster, sa Hans Skruvfors i ett pressmeddelande.

Här på Gustaf Dalénsgatan 32 på Hisingen ska Foodora öppna en digital butik. Foto: HELAHISINGEN.SE.

Redaktionen
tips@helahisingen.se