Matkampen på Hisingen: Nu hakar Coop på trenden – betala matvaror i mobilen

Coop Lundby hakar nu på systemet att betala matvaror med mobilen. Sedan tidigare har det gått att göra på flera andra Coop-butiker samt på Ica.
— Vi har ett starkt erbjudande i vårt upptagningsområde och ser möjligheten att fortsätta stärka vår position på marknaden med betallösningen Coop Scan & Pay, säger Meta Persdotter, VD Coop Mitt.

Matvarukedjan Coop började redan förra året att lansera sin tjänst ”Scan & Pay” i ett par utvalda butiker i Sverige. Men då var systemet begränsat till norra Sverige, som Hälsingland, Dalarna, Uppland och Västmanland.

— Vi har ett starkt erbjudande i vårt upptagningsområde och ser möjligheten att fortsätta stärka vår position på marknaden med betallösningen Coop Scan & Pay. Nu har vi möjlighet att erbjuda en tjänst i framkant som underlättar för de som efterfrågar snabbhet, smidighet och teknisk innovation. Samtidigt fortsätter vi att jobba hårt för att erbjuda våra kunder prisvärd, hållbar matglädje och säkerställa att vi förtjänar deras matinköp, sa Meta Persdotter, VD Coop Mitt då.

Finns i sex butiker på Hisingen

Nu går det att betala i mobilen i flera butiker på Hisingen – både vid Backaplan, Bäckebol, i Hisings Backa, Tolered, Eriksberg samt på Coop Lundby vid Wieselgrensplatsen. Tanken med appen är att man ska scanna varorna direkt i mobilen, betala för dem och sedan få ett kvitto att scanna i vid utpassering.

Ica lanserade sin ICA-handla app redan för ett par år sedan. Den fungerar på samma sätt som Coop och är tänkt för snabbare handling för kunderna. Enligt Icas app behövs dock ett kort kopplat till Ica Banken. Ett liknande system för att betala matvarorna i mobilen finns även på matvarukedjan Willys.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: