Efter vädjan om att få flytta – här etablerar sig Hisingens Boxningsklubb i nyrenoverade lokaler

I mars öppnar Hisingens Boxningsklubb upp dörrarna till sin nya lokal på Väderlekstorget 5 i Biskopsgården. Visionen är att skapa en inkluderande mötesplats för ungdomar där de kan både träna, utvecklas och finna ro att studera men även umgås i lokalens kaféyta om man så vill.

HelaHisingen.se har tidigare berättat att Hisingens Boxningsklubb inte velat vara kvar i sina gamla lokaler på grund av hot som riktats mot klubben och att lokalerna saknat nödutgång. Nu kommer besked om att lokalfrågan löst sig – i början av 2024 flyttar de till Väderlekstorget.

— I den nya lokalen har vi möjlighet att förverkliga våra visioner. Vi önskar att den här platsen ska bli en samlingspunkt för barn och ungdomar i området. Varje individ som kliver in genom våra dörrar representerar en potentiell räddning från de utmaningar som en tillvaro på gator och torg kan innebära. Vi ser fram emot att välkomna alla i Biskopsgården att ansluta sig till vår gemenskap och vara en del av detta spännande kapitel, säger Ted Kanvik, ordförande Hisingens Boxningsklubb i ett pressmeddelande.

En viktig pusselbit i Willhems trygghetsarbete

Lokalen har renoverats för att skapa de förutsättningar som boxningsklubben behöver. Det blir en öppen lokal med högt i tak och stora glaspartier som ger ett generöst ljusinsläpp.

— Att boxningsklubben etablerar sig i vår lokal är en viktig fråga för oss som verkar i området. Vi jobbar med flera trygghetsåtgärder i Biskopsgården, så som samverkan med andra bostadsbolag och myndigheter i området, men även översyn av utemiljöer och belysning. Men detta är en viktig pusselbit som ger ungdomarna möjlighet att samlas och komma in i idrotten, säger Peter Karlsson, fastighetschef på Willhem i Göteborg.

Positivt för föreningslivet i Biskopsgården

Hisingens Boxningsklubb kommer att erbjuda en mängd spännande aktiviteter i de nya lokalerna, berättar de i pressmeddelandet. Det inkluderar tävlingar, läger, utökade träningsgrupper och en separat gymdel som kommer att vara tillgänglig för alla medlemmar. Dessutom kommer det placeras ett utegym i direkt anslutning till lokalen. Boxningsklubben får även ett bättre läge än tidigare med goda kommunikationer. Det ger föreningen en bra utgångspunkt att växa.

— Det är väldigt positivt att en stark förening så som boxningsklubben är kvar i området och kan utveckla sin kärnverksamhet i nya fräscha lokaler, säger Mats Morian, verksamhetsutvecklare på Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg.

Invigningen kommer att äga rum i mars 2024.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: