Nu invigs Hisingens nya grundskola med två fullstora idrottshallar – alla är välkomna

Tisdagen 16 april 2024 invigs Lundbyskolan med tillhörande sporthallar! Då bjuder Göteborgs stad in allmänheten till rundvisning, prova på-aktiviteter, ansiktsmålning, konsert och sportaktiviteter. Till höstterminen kan äntligen de första eleverna gå på den nybyggda skolan och idrott fylla Hisingens nya idrottshallar!

Invigningsceremonin startar klockan 14:00 på tisdagen och från 14.30 håller skolan (som ligger där Lundby Gymnasium förut stod mitt emot Rambergsvallen/Lundbybadet) öppet hus med rundvisning och prova-på-aktiviteter i sporthallen. Klockan 17:00 är det dags för sporthallens officiella invigningsceremoni. Därefter kan besökare få ansiktsmålning, gå tipspromenad eller prova på handboll och basket med lokala föreningar. Vid 18.:5 bjuder kulturskolan dessutom på konsert.

— Genom att inkludera sporthallen i skolan utnyttjas den optimalt. Hallen används flitigt av skolan på dagen och av föreningarna på eftermiddag och kväll, dessutom är det både träningar och matcher på helgerna, säger Martin Ferm, enhetschef sporthallar på idrotts- och föreningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Den här byggarbetsplatsen har alla som kört, åkt, cyklat eller gått förbi längs Hjalmar Brantingsleden sett under de senaste åren. Nu är skolan äntligen redo för invigning. Foto: HELAHISINGEN.SE

I skolan finns två fullmåttshallar med läktare för upp till 1 000 personer där bland annat handboll och basket kommer att spelas framöver. Både Warta och Lundby basket finns även på plats under invigningen. Skolan är en högstadieskola med plats för 600 elever. Här finns kulturskola för elever i åldrarna 6-19 år och anpassad grundskola med plats för 30 elever.

Själva invigningen arrangeras av Grundskoleförvaltningen, idrotts- och föreningsförvaltningen och Stadsfastighetsförvaltningen, vars Carl Edholm tagit bilderna från skolan här i artikeln, som denna på en interiör av skollokalerna:

Bilder på Lundbyskolans konferensdel och aktivitetsbaserade kontor där elevhälsoteam och administrativ personal på grundskoleförvaltningen jobbar. Foto: GÖTEBORGS STAD

Om du har frågor och funderingar kommer Martin Ferm, Enhetschef Sporthallar, idrotts- och föreningsförvaltningen, Jessica Thompson, Rektor Lundbyskolan, grundskoleförvaltningen, och Bertil Norberg, Senior projektledare, stadsfastighetsförvaltningen att finnas på skolan för att prata med folk och svara på frågor.

Program: Så genomförs invigningen 16 april 2024

Tid: Tisdag 16 april klockan 14:00
Plats: Lundbyskolan, Munkedalsgatan 30 (huvudentrén)
Hållplats: Rambergsvallen

14-14.30 Invigningsceremoni

Alla hälsas välkomna och Grundskoleförvaltningen, idrotts- och föreningsförvaltningen, Stadsfastighetsförvaltningen och Peab knyter band.

 • Tal Grundskoleförvaltningen
 • Musik/sång
 • Tal Stadsfastighetsförvaltningen
 • Kort film om skolans värdegrund – samarbete mellan förvaltningarna. Vad har vi gemensamt i huset
 • Tal idrotts- och föreningsförvaltningen
 • Avrundning
Invigningen blir en möjlighet för allmänheten att bekanta sig med den nya skolan, samt de två sporthallar som byggts i anslutning till Lundbyskolan. Foto: GÖTEBORGS STAD

14.30-16 Öppet hus

 • Tilltugg i skolrestaurangen
 • Prova-på med idrottslärarna – Ryaskolans idrottslärare
 • Prova-på-gruppträning med idrotts- och föreningsförvaltningen

15-17 Rundvandring i skolan, elever och lärare guidar

17-17.15 Invigningsceremoni av sporthallen

 • Tal av Johan Sävhage, förvaltningsdirektör Idrott & förening, Bettan Andersson (V), ordförande idrotts- och föreningsnämnden och föreningar.
 • Knyta band

17.15-19 Öppet hus:

 • Prova-på basket och handboll – HP Warta och Lundby basket
 • Ansiktsmålning
 • Tipspromenad

18.15-19 Konsert med Kulturskolan

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: