Hisingens boxningsklubb vågar inte vara kvar i sina lokaler – på grund av gängen

Hisingens boxningsklubb vädjar om hjälp att hitta en ny lokal. Anledningen är hot som riktats mot klubben och att de befinner sig i en källare utan nödutgång.
— Med utvecklingen av våld och skjutningar i området känns det inte längre säkert för oss som klubb att bedriva verksamhet i den lokalen vi har. Vi är i nuläget på bristningsgränsen i en osäker lokal på en osäker plats, skriver föreningen på Facebook.

Idrottsföreningen Hisingens Boxningsklubb ligger på Vårväderstorget i Biskopsgården. Klubben grundades redan 1927 och har sedan dess haft en lång rad framgångsrika boxare i klubben.

Men nu skriver föreningen att de inte längre kan vara kvar i sin lokal. Kassören Maria Karlsson förklarar:

— Det är ett väldigt otryggt ställe att vara på i och med att vi befinner oss i en källare som är undermålig. Det är råttor som springer på golven, det rinner vatten från taken och det finns ingen nödutgång. Skulle det hända oss något därinne så kommer vi ingenstans, vi är inträngda i ett hörn.

Kommit in hotfulla personer i lokalen – finns ingen nödutgång

Maria Karlsson berättar att det flera gånger har kommit in hotfulla personer i lokalen.

— Två killar kom ner när jag var ensam och tyckte att de kunde ta saker från lokalen. När jag sa ifrån började de jiddra och bete sig hotfullt. Det är inte alls tryggt att befinns sig här.

Idrottsföreningen har inte kunnat öppna sin verksamhet nu under hösten vilket gör att de snabbt förlorar medlemmar och pengar.

— Vi har inte kunnat öppna för att det varit så illa. Föräldrar vill inte lämna sina barn i den här miljön och det förstår jag men det ska inte behöva vara så här illa, säger Maria Karlsson.

Kassören Maria Karlsson var själv i lokalen när hotfulla personer kom ner. Foto: Privat.

Vill stanna kvar i Biskopsgården – men kan inte garantera ungdomarnas säkerhet i nuvarande lokalen

Enligt Maria Karlsson har det varit svårt att hitta en ny lokal och föreningen vill gärna stanna kvar i Biskopsgården.

— Vi vill vara kvar här. Det är här vi behövs och det är här vi vill fortsätta vår verksamhet. Vi är Biskopsgården men vi kan bara inte vara i den här lokalen.

I inlägget på Facebook skriver Hisingens boxningsklubb om problemen med otrygghet och hoten samt de dödsskjutningar som skett i närheten av klubben.

”Vi har haft hotfulla personer på besök i vår lokal och våra ungdomar har fått utstå liknande på väg till och från träningen. Vår lokal ligger i källarplan på Vårväderstorget. Vi har ingen utrymningsväg från vår lokal vilket innebär att vid en brand eller attack har vi ingenstans att ta vägen. Vi kan inte ta ansvar längre för att låta upp till 30 ungdomar och barn vistas där”, skriver dem.

Eftersom de inte kan garantera medlemmarnas säkerhet, vädjar de nu om hjälp att hitta en ny lokal.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: