Hisingsgrabben som får chansen hos engelska storlaget

Foto: BK Häcken

Supertalangen Imam Jagne, 17, har skrivit på ett treårskontrakt med Premier League-klubben och lämnar nu Hisingen. Från Biskopsgårdens Solväders FC till Liverpool och Premier League-ledaren Everton FC...

BK Häcken skriver på sin hemsida att ”Imam Jagnes moderklubb är Solväders FC i Biskopsgården men han gick till BK Häcken redan som 12-åring och är fostrad i Bollklubbens ungdomsverksamhet på Slätta Damm. Efter ett händelserikt fjolår, där mittfältaren tog en ordinarie plats i P17-laget och blev uttagen i landslaget för första gången, belönades han i vintras med ett A-lagskontrakt.”

Och som ett resultat av sin utveckling kan han nu ta han nästa steg i karriären, när han lämnar BK Häcken för Everton FC.

— Min tid i BK Häcken kan jag inte beskriva för det har varit så mycket. Jag utvecklades hela tiden och blev en bättre människa för varje dag eftersom jag hade så fina människor runtomkring mig hela tiden, både personal och spelare. Jag kan aldrig tacka Häcken nog för allt de har gjort för mig och speciellt tack till Hristijan (Cvetkovski, tränare, P17-laget) som flyttade upp mig till akademin och började lära mig fotboll på riktigt, säger Imam Jagne till klubbens officiella sida.

https://www.instagram.com/p/CF7C1oYjwi4/
Imam Jagne visar upp när han skriver på kontraktet med Everton.

Klubbkompis med Walcott och Rodríguez

17-årige Jagne är redan på plats i England och redo för att ta sig an utmaningen i sin nya klubb – som leder Premier League efter fyra omgångar. I Evertons A-lag tränas av Carlo Ancelotti som är en av få personer som vunnit UEFA Champions League både som spelare och tränare. I hans A-lag spelar just nu lirare som engelska landslagsmännen Theo Walcott och Jordan Pickford, men även colombianska stjärnan James Rodríguez som tidigare gjort succé i både Real Madrid som Bayern München.

Hisingsgrabben Jagne lär dock få börja spela boll i ungdomsleden och på sikt försöka sig på den tuffa utmaningen att slå sig in i A-truppen hos ett Premier League-lag.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: