Mindset-coachen Omars hyllning till Sverige: ”Vi måste vara jättetacksamma för det här landet”

Från bodybuilding-SM till Instagram-inspiratör. När Omar Hekmat ställer in siktet på något brukar det bli som han har tänkt sig. Nu vill han hjälpa andra att nå hela vägen med det ”omöjliga”:
— Vi kan inte hjälpa andra förrän vi har självt oss själva, säger han.

Omar Hekmat, 29 (@omarhekmat), är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och satsar just nu för fullt på att bli ”mindset coach” – från ett gym vid Backaplan på Hisingen där han tränar för fullt. Omar har redan tävlat sex gånger i bodubuilding-SM och vill nu hjälpa andra att ta hans resa:

— Det var ett jobb som gjorde att jag hamnade här i Göteborg, jag flyttade hit från Nacka i Stockholm hösten 2015 för att jobba här, berättar Omar.

Som ”Mindset coach” ska han hjälpa andra att motivera sig till det som är tufft att göra, exempelvis att köra igång med sin träning:

— Om vi ändrar på vår inställning till saker och ting, så ändrar vi vårt liv. Det handlar om personlig utveckling, om att öka medvetenheten och förståelsen för sig själv. Det handlar om att investera i sig själv, säger Omar Hekmat till HelaHisingen.

Omars filosofi: Hjälp dig själv

Här utvecklar han i en inspirationsvideo sättet att tänka på:

https://www.instagram.com/p/CBvMfaXFuLi/
Omar tipsar ofta andra om hur de ska hitta motivation för att dra i gång med träningen.

Inom vilka områden kan man behöva börja för att förbättra sitt ”mindset”?

— Att ta fullt ansvar för sig själv först. Vi kan inte hjälpa andra förrän vi har självt oss själva, säger Omar.

Hans livsfilosofi är ”We are the creators” och egna citatet ”Allt i livet förändras, hur kommer det sig att våra tankar är desamma?”. Oftast hittas han på gym:et vid Backaplan – upp till fem gånger i veckan. Där har han ett lite annorlunda sätt att beskriva sin träning – än det man oftast hör:

— Jag stabiliserar hormonerna i kroppen och hanterar stress genom att hålla god hälsa och hålla mig i form. Jag höjer min energi, säger Omar som ofta talar om hur man ska hitta energin inifrån i sina inspirationsvideos på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CCxzpTfFERV/

”Vi måste vara jättetacksamma för det här landet”

Omar är entreprenör och självanställd, främst med uppdrag inom fitness och hälsa, som utbildad PT och kostrådgivare. Han jobbar med allt från coaching till att köra lastbil för att få det att gå runt. Som många andra inom yrken där man möter människor har det varit en tuff tid under Covid -19/Coronapandemin.

https://www.instagram.com/p/CBFlSSAFOBV/
”Tiden har kommit att göra mitt bästa för att ge tillbaka”, skrev Omar i samband med att han visade upp sin nya tatuering på Instagram.

Men Omar som haft passion för kroppen och träning sedan uppväxtåren i ett Irak sargat av krig, våld och död – är optimistisk i sin syn på både träning och möjligheterna vi har i Sverige, som många tar för givet:

— Jag kom till kära Sverige när jag var 15 år gammal från Irak. Vi måste vara jättetacksamma för det här landet, för Sverige och lära oss att tillsammans arbeta för att leva ett harmoniskt och framgångsrikt liv, säger Omar – som även tatuerat in ”Sweden” på baksidan av ena överarmen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: