Oväntade mötet med Peter Stormare: ”Overkligt att se hans ansikte”

Just nu får Ramtin Parvaneh möjligheten att jobba med filmstjärnan Peter Stormare.
— Overkligt att se hans ansikte, någon man har sett upp till och haft som idol i många år, säger Ramtin, till vardags skådespelare på Backa Teater.

Skådisen Ramtin Parvaneh, 36, som till vardags jobbar på Backa Teater på Lindholmen har just nu med i en av rollerna i nya svenska filmsatsningen Tisdagsklubben – där han spelar mot en av sina idoler: Peter Stormare.

”Det är så sjukt att man får jobba med en av sina största idoler… Det sjuka är att det fortsätter i två veckor till! ?Jag är liksom starstrucked konstant… ?, skriver Ramtin på Facebook.

Storfilm spelas in i Göteborg

Inspelningen av långfilmen Tisdagsklubben påbörjades nyligen i och runt Göteborg och i den imponerande rollistan finns bland annat Marie RichardsonPeter Stormare och Björn Kjellman. Filmen regisseras av Annika Appelin och är baserad på författaren Anna Fredrikssons manus, fritt efter sin egen roman med samma namn.

— Inspirerande att se honom jobba framför kameran. Han är lättsam att jobba med. förvånadsvärt rolig, berättar Ramtin för HelaHisingen.se.

Stormare slog igenom internationellt på filmduken i hitfilmen Fargo och sedan som kosmonaut i internationella blockbustern Armageddon, där han spelade mot Bruce Willis och Ben Affleck. Han har gjort en rad legendariska karaktärer i Hollywoodfilmer som The Big Lebowski, Constantine och Minority Report och medverkat i en lång rad tv-serier, exempelvis Seinfeld, CSI, Entourage och Swedish Dicks.

Peter Stormare i The Big Lebowski.

”Mycket stolt och lycklig”

Stormare själv berättar om sin medverkan i filmen:

— Jag är mycket stolt och lycklig över att jag blev tillfrågad att vara med i Tisdagsklubben . Ett underbart manus, med unika karaktärer. Att det dessutom är skrivet av en kvinna, regisserat av en kvinna och huvudkaraktärerna är kvinnor gör detta till ett unikt projekt som bara kommer en gång i livet. Jag tackade nej till allting annat. Detta är en fantastisk resa som jag absolut vill vara med om. Att Marie Richardson gör huvudrollen är ”the icing on the cake”. En Hälsingetös och en unik talang, säger Peter Stormare till Film i Väst.

Peter Stormare i Armageddon.

Till vardags är Ramtin Parvaneh skådespelare på Backa Teater, där han just nu är med i teaterns storsatsning Nationen. Men under ett par veckor ytterligare får han jobba med idolen Stormare:

— När man har honom framför sig och ska utbyta repliker är det lite overkligt att se hans ansikte, någon man har sett upp till och haft som idol i många år.

Filmen samproduceras av Film i Väst, SF Studios, TV4/C More med stöd av Svenska Filminstitutet och distribueras av SF Studios med biopremiär 2022.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: