Jättesatsning av Backa Teater har premiär: ”Jakten efter en syndabock rör upp undangömda konflikter”

Ismael, 11 år, saknas. Ingen verkar veta om han är gömd, kidnappad eller har blivit utnyttjad och mördad. Polisen letar, men spåren leder snart till dem själva. Hans biologiska mamma och hans fosterföräldrar sörjer och kräver att få veta vad som har hänt.

Jakten efter en syndabock rör upp undangömda konflikter. De rika vill skyddas från de fattiga och bygget av den splitternya, familjevänliga stadsdelen “Safe City” skakas av mutmisstankar. Polisen anklagas för att samarbeta med extremister. Populismens eldar brinner och islamister vill bevara sin renhet. Nationen är i gungning.

Maratonupplevelse med alla skådisar på Backa Teater

Så beskriver Backa Teater sin nya pjäs Nationen, en intensiv thriller i sex delar skriven av Eric de Vroedt, konstnärlig ledare på The National Theatre i Haag. På Backa Teater regisserar Beata Gårdeler ”en maratonupplevelse som slår sönder tv-seriernas begränsningar och utnyttjar verklighetens fullständiga kraft”, enligt egen utsago.

Med samtliga skådespelare och hela teatern inblandad genomför Backa Teater en av sina största satsningar någonsin. ”Let’s go all in”, som de själva uttrycker det.

Vågar man gå på teater under pandemin, då?

Nationen anspelar på tv-serieformatet och är skriven i 6 avsnitt. Backa Teater beräknar att hela upplevelsen tar cirka 4 timmar och 40 minuter och har lagt in två (!) pauser i pjäsen, där en är tillräckligt lång för att hinna äta. Teaterbesökarna kan även förbeställa mat i samband med biljettbokningen.

Backa Teater meddelar sina potentiella besökare att man är måna om att det ska kännas tryggt för den som vill gå på teater och även för personalen som arbetar på teatern. Backa Teater följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ”anpassar salongen och foajén för din och vår trygghet”.

Max antal besökare per föreställning är för tillfället begränsat till 50 stycken. Här finns mer information om Backa Teaters hantering av Covid -19.

Premiären är 25 oktober och redan nu är biljetterna slutsålda fram till jul.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: