Succé för Bagaren och kocken: Flyttade i Torslanda – till 16 000 kvadratmeter

Bagaren och Kocken, företaget för hushållsapparater, har expanderat och behöver större lokaler. Därför är de nu ett av många företag som valt att etablera sig i Torslandas populära logistikhubb – Sörred.
— Flytten har varit direkt nödvändig för att vi ska kunna ta hand om ett växande sortiment, personalstyrka och försäljning, säger VD:n Christina Ståhl.

Som Hela Hisingen skrivit om tidigare har Jollyroom, Nordens största e-handlare inom baby- och barnprodukter, flyttat till området i Sörred, nära Volvo Cars och Göteborgs hamn, i Torslanda. Där byggde Jollyroom 70 000 kvadratmeter med lager och konor, men även gym för personalen, restaurang och showroom. Även e-handelsföretaget Outnorth har under senare tid flyttat till Torslanda och hänvisade då till den utmärkta logistikplaceringen nära Göteborgs hamn som en av orsakerna bakom flytten.

LÄS MER: Jollyrooms VD bygger campus och är inte rädd för Amazon: “Vi kan ge dem en match”

Nu är det dags för nästa företag att expandera – samt satsa på Sörred. Den här gången är det Bagaren och Kocken, som säljer köksmaskiner och köksredskap. Efter nästan dubbel omsättning under 2020 behövdes ett större lager för alla produkter.

Kommer rekrytera personal

— Flytten har varit direkt nödvändig för att vi ska kunna ta hand om ett växande sortiment, personalstyrka och försäljning. Tack vare en imponerande insats av vår logistikpersonal har vi lyckats flytta över 25 000 produkter till våra nya lagerlokaler i utsatt tid och utan kundpåverkan. Med allt på plats står vi nu starka och är redo att ta oss an Black Friday och julhandeln, säger VD:n Christina Ståhl i ett pressmeddelande.

Det nya lagret och kontorsverksamheten kommer även innebära arbetstillfällen för personer i området, eftersom de kommer rekrytera personal:

— Som en effekt av vår fina tillväxt och vårt fortsatta positioneringsarbete har vi rekryterat starkt även på tjänstemannasidan. Vi kommer förstärka organisationen även framåt och ser fram emot att välkomna nya kollegor till vårt redan sammansvetsade gäng, säger Christina Ståhl.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: