Därför väljer e-handelsjätten en flytt till Hisingen

Nu flyttar e-handelsjätten Outnorth till Göteborg. Efter en kraftig expansion har företaget tagit beslut att flytta sitt laget från Kalmar – till Hisingen.

Nyligen kom beskedet att Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB har tecknat hyresavtal för 13 500 kvadratmeter med Samsung SDS i en av deras fastigheter belägna på Hisingen. Bockasjö har byggt tre fastigheter inom samma område, som kallas Hisingens logistikpark, belägen mellan Biskopsgården och Torslanda – med närhet både till Volvo Torslanda och Göteborgs hamn.

Outnorth motiverar sin flytt till samma logistikpark med att man vill ”möta den snabbt ökande efterfrågan på företagets populära outdoor-produkter”– och mer än fördubblar lagerytan här på Hisingen.
— Vi befinner oss i en väldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer påtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsättningar för att möta den växande efterfrågan och får samtidigt en mer effektiv, långsiktig och miljömässigt hållbar lösning för våra leveranser och vår lagerhållning, säger Harald Ennen, VD för Outnorth i ett pressmeddelande.

”Närheten till Göteborgs hamn”

Inflyttningen i den 19 000 kvadratmeter stora lagerlokalen i Hisingens Logistikpark i Göteborg beräknas ske i april nästa år. Företaget trycker på att området rankas som ”ett av Sveriges bästa logistiklägen med närhet till Nordens största hamncentrum, Göteborgs Hamn, där många av Outnorths leveranser och transporter dagligen passerar genom”.

Outnorth etablerades 2005 i Kalmar och har sedan några år tillbaka huvudkontor och även en fysisk butik i Växjö. E-handelsförsäljningen är primärt koncentrerad till kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Ägs av mediekoncernen Egmont

Den danska mediekoncern Egmont blev 2018 majoritetsägare i Outnorth och har parallellt investerat i flera andra e-handelsbolag, Bagaren och Kocken och Jollyroom, som också har både lager och outlet i Tagene på Hisingen.

— Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av närheten till våra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, säger Harald Ennen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: