Här har Samsung tagit över 13 500 kvadratmeter på Hisingen

Valet av lokalerna på Hisingen är del av Samsungs offensiv mot Europamarknaden:
— Med denna nya moderna logistikfastighet kan vi nu betjäna våra kunder från en strategisk logistikplats, säger Jessika Lind, Business Development Manager Samsung SDS Sweden i ett pressmeddelande. 

Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB har tecknat hyresavtal för 13 500 kvadratmeter med Samsung SDS i en av deras fastigheter belägna på Hisingen. Bockasjö har byggt tre fastigheter inom samma område, som kallas Hisingens logistikpark, belägen mellan Biskopsgården och Torslanda – med närhet både till Volvo Torslanda och Göteborgs hamn.

Den totala ytan i området är på cirka 80 000 kvadratmeter och sedan tidigare har tre stora fastigheter hyrts ut på långa kontrakt.
— Samsung SDS blir en ny hyresgäst hos Bockasjö och vi gläder oss åt att hälsa Samsung SDS välkomna till Hisingen Logistik Park. Anläggningen färdigställdes 2019 och är belägen på Hisingen – ett av Sveriges absoluta bästa lägen för strategisk och effektiv logistik. Vi ser framemot vårt samarbete  med Samsung SDS, säger Joakim Hedin, VD Bockasjö i ett pressmeddelande.

Samsungs lokaler i Hisingens logistikpark. Foto: Bockasjö

Del av storsatsning på Europa

Samsung SDS kommer bedriva en slags intern TPL-verksamhet i lagret, som är en del i en storsatsning på den europeiska marknaden, och ska serva den nordiska marknaden med främst Samsung Electronics IT- och elektronikprodukter. 

Samsung SDS är ett bolag inom Samsung-famljen som grundades 1985 och startade en speditions- och kontraktslogistikverksamhet 2012, då med sin integrerade logistiklösning ”Cello” som grund för verksamheten. Bolaget, har huvudsäte i Seoul i Sydkorea, är aktivt i 38 länder och omsatte cirka 4 miljarder dollar 2019. Här i Europa är Samsung SDS främsta kund Samsung Electronics.

Lokalerna före Samsung flyttade in. Foto: Bockasjö

— Med denna nya moderna logistikfastighet kan vi nu betjäna våra kunder från en strategisk logistikplats, säger Jessika Lind, Business Development Manager Samsung SDS Sweden i ett pressmeddelande.

Redaktionen
tips@helahisingen.se