Nu kommer jultomten till Hisingen: ”Tomten samlar in önskelistor inför julen”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Har du varit snäll i år? Är du klar med din önskelista på julklappar till tomten? Om svaret på frågorna är ja – så får du nu chansen att träffa jultomten hos Bäckebol Köpcenter.
— Alla som önskar är välkomna att fotografera sig med Tomten! Man får tre utskrivna julkort och det är helt kostnadsfritt, säger centrumledare Nina Linnér.

Söndagen 28 november samt lördag-söndag 11-12 december kommer tomten mellan 12.00-16.00 för en liten mysig stund tillsammans med Hisingsborna, hos Bäckebols Köpcenter. Där skapar man ett ”Jultorg” utanför MediaMarkt och ICA Kvantum, där olika juliga events ska ske under adventshelgerna fram till jul.

— Tomten vill hinna hälsa på alla barn så därför kommer han redan nu på söndag, 28 november. Men sedan kommer han tillbaka även lördag och söndagen den 11-12 december (tredje advent). Vi på Bäckebol vet att Tomten vill hinna träffa så många barn som möjligt, och på Bäckebol finns många barn, därför har vi bjudit in Tomten till oss, säger centrumledare Nina Linnér.

Alla som önskar är alltså välkomna att fotografera sig med Tomten. Med sig hem får man tre utskrivna julkort och det är helt kostnadsfritt. Man kan också hälsa på Tomtemor som minglar omkring och bjuder på pepparkakor. Jultomten samlar även in önskelistor, så den som skrivit sin önskelista inför jul bör ta med den så tar Tomten naturligtvis mer än gärna emot den!

Glögg, pepparkakor och juliga selfies

Har även tomtens släde och renar gratis parkering utanför köpcentret?
— Tomten får givetvis parkera vart han än önskar på någon av våra drygt 2500 fria parkeringar. Precis som våra besökare, säger Nina Linnér.

Och bortsett från att träffa – och få ta bild ihop med – tomtefar och tomtemor, så blir det lite gött även för föräldrar och andra vuxna.

— Vi vårt jultorg där tomten är kommer kan man även njuta av julens kanske mest efterlängtade dryck – glöggen. Till det bjuds traditionsenligt pepparkakor, säger Nina Linnér som även tipsar om en Instagram-vänlig miljö inför jul:

— Vårt jultorg är väl värt ett besök för den som vill ha en ”instavänlig” julmiljö! Ett tips är att komma förbi och ta en selfie med våra snögubbar. För er som inte provat varma churros i vinterkylan rekommenderar jag även det, utanför butikerna står vagnen och sprider förföriska dofter omöjliga för passerande att motstå.

För mer info om julhelgerna på Bäckebol, följ Bäckebol Center på Facebook eller Instagram.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Julhelgerna hos Bäckebol Köpcenter

LEKSAKSINSAMLING:
Nästa helg med början på fredagen (3/12) kommer det samlas in oinslagna leksaker till barn som inte så många har. Även kläder och bidrag till julmatkasse kan då lämnas på Bäckebols jultorg, fredag-söndag mellan kl. 11-18. Då möter man Dreamcenter, en lokal välgörenhetsorganisation som hjälper behövande människor på Hisingen och i Göteborg. De utgår från Hjalmar Brantingsplatsen. De som får hjälpen kan vara personer utan bostad men också ensamstående föräldrar, pensionärer eller andra människor som inte har möjlighet att få ihop julen. Att köpa leksak till barnen eller ordna julmat på bordet kan vara svårt för den som precis får ihop till hyran. Efter insamlingen kommer bidragstagaren själv kunna besöka Dreamcenter och välja ut den julklapp man vill ge. De kommer också ha utlämning av julmatkassar och under julafton dukar de upp ett julbord till människor som inte har någonstans att fira. Vi på Bäckebol och matbutikerna Stora Coop och ICA Kvantum är givetvis med och bidrar med julmatkassar och julmat.

LUCIA:
Den 13 december gästas Bäckebol av Brunnsbo musikklasser som Lucia-tågar genom köpcentret med start vid klockan 17.00.

JULKLAPPSINSLAGNING:
Vi kommer också erbjuda våra kunder gratis paketinslagning till vid våra inslagningsdiskar vid jultorget och utanför Clas Ohlson. Det kommer ske under två helger den 11-12 och 18-19 december, mellan klockan 11.00-17.00.

PEPPARKAKSDEKORATION:
På lördagen innan den tredje advent kommer man få dekorera pepparkakor vid jultorget. Alla Bäckebols julevenemang och bjudningar är kostnadsfria. ”Ta med barnen och kom förbi”, hälsar de.

LÄS MER: