Bryggeriets satsning på belgisk och asiatisk mat: ”Kommer bli grymt!”

Nu öppnar restaurangen ”Two fat Pigs” på Ringön. Konceptet blir mat i belgisk och asiatisk stil med bryggeriets egenproducerade öl.
— Med stöttning från Göteborgs Stad så ligger en vision att locka fler publika verksamheter till området. Ju fler verksamheter som kan samverka desto bättre, säger delägaren Pontus Henryz.

Torsdag 16 juni öppnar Två feta grisar sin restaurang vid sidan av det som har varit deras Tap Room under hösten och våren. För att särskilja sig något från just bryggeriet där de har haft provsmakning är namnet ”Two fat pigs”.

Hela huset är på 2 500 kvadratmeter och den nya restaurangen är på 200 kvadratmeter.

— I huset finns vår padelhall med fem banor, bryggeri, tap room, restaurang, kontorshotell och konferensanläggning, säger Pontus Henryz, delägare på ”Two fat pigs”.

Så här ser det ut i Två feta grisars tap room. Foto: ”Two fat pigs”.

Hur kommer lokalerna att fungera när så många olika verksamheter samlas på en plats?

— Restaurangen och vårt tap room ligger 30 meter ifrån varandra inne i huset men är helt integrerade med samma kassasystem, där du till exempel även kan beställa mat på uteserveringen. Vi är involverade och koordinerar aktiviteter med padel, konferens, provningar och mat, vilket gör det enkelt för grupper och företag att få enkla och kompletta upplevelser i hela huset. 

Ligger mitt i ”Beermudatriangeln” – ”Det kommer bli grymt”

Restaurangen ”Two fat pigs” kommer att ligga precis i det som vi på HelaHisingen.se har kallat för “Beermudatriangeln” Varför? Jo, för att flera lokala mikrobryggerier befinner sig i en triangel på Ringön – Två Feta Grisar, Vega Bryggeri, Stigbergets Bryggeri samt Ivan’s Pilsnerbar finns alla här på Hisingen.

Här är Ringöns “Beermudatriangeln” – tre mikrobryggerier med en pilsnerbar i mitten av triangeln.

Varför dras så många bryggerier till Ringön?

— Med stöttning från Göteborgs Stad så ligger en vision att locka fler publika verksamheter till området. Ju fler verksamheter som kan samverka desto bättre. Då kan fler besöka Ringön och enkelt promenera emellan oss, Vega Bryggeri, Ivans Pilsnerbar m.fl. Det blir mer till en utflykt till Ringlön som ökar värdet att ta sig ut. Dessutom växer ju Ringön ihop mer och mer med det nya Backaplan. Det kommer bli grymt! 

Maten ska vara en blandning av belgisk och asiatisk stil, men stort fokus kommer även att ligga på den egenproducerade ölen. Ingången till bryggeriet är Ringögatan 10 medan ingången till restaurangen och kontorshotellet är Stenkolsgatan 15.

Restaurangen öppnar på torsdag 16 juni. Foto: Two fat pigs.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: