”En julgrans avstånd” – så ska trängsel undvikas på tre Hisingstorg

Speciella ”trängselvärdar” ska göra julhandeln tryggare och säkrare på Brunnsbotorget, Tuve Torg och Länsmanstorget i Göteborg. Budskapet blir: Håll en julgrans avstånd!

Insatsen är dels ett sätt att stötta den lokala handeln och även ett arbetsmarknadsprojekt där det kommunala bolaget GöteborgsLokaler skapar en del tillfälliga jobb.

Värdarna får i uppdrag att påminna människor som handlar om vikten av att hålla avstånd och visa hänsyn på grund av risken för smitta. Att hjälpa till så att besökarna håller ”en julgrans avstånd”.

— Syftet med insatsen är att underlätta för våra lokalhyresgäster och deras kunder att besöka torgen under julhandeln. Trängseln kommer att öka och detta är en efterfrågad hjälp från handlarna, berättar Catharina Sundberg, fastighetschef på GöteborgsLokaler i ett pressmeddelande. Vi måste göra vad vi kan för att minska risken för smittspridning.

Samarbete med föreningar – samt inhyrda värdar

Just nu pågår rekrytering av trängselvärdarna. I Bergsjön sker det i samarbete med Navet, i Hjällbo med Yalla Hjällbo och i Biskopsgården tillsammans med fotbollsklubben.

— Genom att projektanställa värdarna skapas sysselsättning för boende i dessa områden. Vi har fått fin hjälp av våra systerbolag Bostadsbolaget, Familjebostäder och Poseidon som bistår med att rekrytera boende, säger Catharina Sundberg.

Vid Brunnsbotorget och på Tuve torg ska GöteborgsLokaler stärka upp med inhyrda trängselvärdar.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: