Så ska julen firas – ute på Hisingens torg

2020 har varit ett minst sagt märkligt år med pandemi, restriktioner och social distansering. Men trots det blir det jul även detta år. I år har Göteborgslokaler valt att skala ner torgens uppskattade julaktiviteter och genomföra dem i lite mindre skala.

Det kommer att firas jul på de flestahandelsplatser runt Hisingen, men på ett corona-säkrat sätt. Göteborgs stads torgförvaltare är extra noga med avstånd och hygien under alla sina julfiranden. Och som vanligt vill de att du stannar hemma och kurerar dig om du känner dig sjuk, skriver Göteborgslokaler i ett pressmeddelande.

GöteborgsLokaler är Göteborgs stads förvaltningsbolag för kommersiella lokaler för butik, kontor och offentlig verksamhet. De förvaltar 432 000 kvadratmeter lokalyta runt om i Göteborgs kommun och en stor del av lokalerna är koncentrerade kring stadsdelstorg.

Det här är deras information kring hur julen 2020 ska firas på torgen runtom på Hisingen. Presentationen görs med hälsningen: ”Välkommen att njuta av julstämningen på ditt lokala torg. På ett tryggt och säkert sätt.”

Brunnsbotorget

Julbelysningen pryder torget från vecka 46 och även i år blir grantomtarna med sina fina potatisnäsor ett juligt inslag på torget.

Kyrkbytorget

I år kommer Kyrkbytorget satsa på julmys alla dagar i december. Med juldekor, gran och specialbelysning så ska torget andas jul. Vi vill uppmuntra boende att köpa sina klappar i god tid och nära hemma.

Kärra Centrum

Lördag 12 december kl. 11-14

Julen kommer till Kärra Centrum. Dagen bjuder på hållbart julpyssel, glögg och tomtebesök.

Den traditionella julgransförsäljningen på torget börjar den 5 december och pågår ända fram till jul.

Länsmanstorget

I år får Länsmanstorget ännu mer julbelysning på inomhustorget. Vi kommer låta den befintliga belysningen breda ut sig ytterliga med fler stjärnor och lampor för att skapa ännu mer julstämning. 

Selma Lagerlöfs Torg

Fredag 4 december kl. 15-18

Jul på stadens modernaste torg. Välkommen till julmys på Selma, det blir hållbart julpyssel, skapa din egen julkrans eller gör något fint att hänga i granen. Det blir även tomtebesök, julmusik och vi bjuder på glögg och pepparkakor till alla. En härlig julstämning.


Fredag 18 december kl. 17-19

Julklappskväll i butikerna på Selma, många fina julklappstips utlovas när butikerna har lite extra öppet för dig.

Tuve Torg

Lördag 28 november kl. 11-14

Årets Jul på torget bjuder på vintermys med hållbart julpyssel, stämningsfull julmusik och värmande ekologisk glögg.

Vårväderstorget

Torsdag 3 december 15-18

Våra nissar bjuder på varm choklad och pepparkakor. En maskot kommer och hälsar på barnen och det blir också lite pyssel för de små. Vi på GöteborgsLokaler kommer att finnas på plats för att lyssna på vad boende och besökare tycker om torget.

Wieselgrensplatsen

Fredag 11 december kl. 15-18

Wieselgrensplatsen bjuder in till pyssel för barnen och glögg till de vuxna. En liten maskot kommer att göra armbågshälsningar och liva upp i vintermörkret.

Här kan du se hela listan över julfiranden på torgen runt om i Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: