Glädjebesked till kroggäster: Uteserveringarna får öppna redan nu

Ordföranden för byggnadsnämnden och trafiknämnden har gemensamt beslutat att ge möjlighet till krogarna att starta sin sommarsäsong för uteserveringar redan från den 1 mars. Dessutom föreslås att ingen extra avgift ska tas ut för tillstånd för uteserveringar under mars månad.

Normalt påbörjas säsongen för uteserveringarna på Hisingen och övriga Göteborg från 1 april, men för att stötta restaurangbranschen under pandemin och av smittskyddsskäl så har trafiknämnden och byggnadsnämndens ordförande fattat det gemensamma beslutet att ge möjlighet att öppna uteserveringar redan från måndagen 1 mars.

— Just nu har vi en akut situation och många näringsidkare kämpar för sin överlevnad. Därför öppnar vi upp för uteserveringar redan nu för att ge tillgång till större ytor och möjlighet att minimera smittspridningen, säger Hampus Magnusson (M), byggnadsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

”Underlätta för branschen”

Byggnadsnämnden kommer att ge de krogar som har ett tidsbegränsat bygglov för uteservering möjlighet att ta byggloven i anspråk från 1 mars 2021.

Trafiknämnden beslutar även de om att tidigarelägga säsongen för uteservering redan från 1 mars.

— Det är viktigt att vi underlättar för näringslivet i den allvarliga situation vi befinner oss i. Genom att underlätta för branschen så hjälper vi till att säkra människors inkomst och arbetstillfällen, säger Toni Orsulic (M), trafiknämndens ordförande i pressmeddelandet.

Serveringstillstånd för alkohol omfattas inte av beslutet utan hanteras i vanlig ordning av tillståndsenheten på miljöförvaltningen, meddelar staden.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: