MATKAMPEN PÅ HISINGEN: Här är ICA:s kaxiga skylt vid Coop – ”En riktig mataffär”

I höst får Stora Coop tuff konkurrens när öppnar ICA portarna till sin nya Kvantum-butik i Bäckebols köpcentrum. Och redan nu har fighten om matvarukunderna börjat – med en jättelik skylt på utsidan av byggnaden…

Kampen om matvarukunderna på Hisingen tätnar ytterligare när ICA öppnar sin nya Kvantum-butik i Bäckebols köpcentrum, i princip vägg i vägg med Stora Coop – som funnits på platsen i decennier.

Bara Mediamarkts butik kommer skilja de två matvarujättarna åt.

Och redan nu har dragkampen om kunderna inletts. På en stor banderoll längs med utsidan där ICA ska flytta in meddelas Bäckebols köpcentrums besökare att:

”Här bygger vi en riktig mataffär. ICA Kvantum öppnar hösten 2021.”, är ICA Kvantum Bäckebols kaxiga budskap på banderollen i Bäckebol.

”Stort intresse från butikskedjor att komma till Bäckebol”

Det kan definitivt tolkas som en gliring till grannen Stora Coop, även om ICA kanske aldrig lär erkänna att så är fallet. Fastighetsägaren Trophi köpte fastigheten i Bäckebols köpcentrum från KF under 2017 och ser fram emot att ICA ska etablera sig på platsen:

— Vi har ett stort intresse från butikskedjor att komma till Bäckebol och är verkligen glada att nu Ica och Apotek hjärtat har valt att flytta in till oss. Genom denna etablering förstärker vi ytterligare vår position som Nordens största hyresvärd för dagligvarubranschen, sa Trophis vd Jan Björk i ett pressmeddelande i samband med att affären – i dubbel bemärkelse – blev klar.

Bäckebols köpcentrum öppnades redan 1970 och byggdes om rejält 2003. Den uthyrningsbara lokalytan är i dag cirka 41 600 kvadratmeter.

HelaHisingen.se har sökt ICA Kvantum Bäckebol, men butikschefen meddelar att de vill vänta med att uttala sig tills arbetet med den nya butiken kommit längre. Vi lär alltså få anledning att återkomma.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: