Här öppnar Hisingens nya burgarställe – ”När tillfället kom slog vi till direkt”

Nu öppnar ännu en hamburgarrestaurang på Hisingen. Kedjan har sedan tidigare åtta restauranger – men bara i Skåne.
— Den första öppnade i Helsingborg därav namnet och just då var det aldrig någon tanke på att det skulle bli flera, säger Mattias Maxelius, ansvarig för inköp på ”Helsingburger”.

Namnet på hamburgerkedjan ”Helsingburger” särskiljer sig något; i centrala Göteborg finns till exempel sedan tidigare ”Göteburgare” på Andra Långgatan. Men ”Helsingburger” kommer helt enkelt från att kedjan öppnade sin första restaurang i Helsingborg. Sedan dess har de etablerat sig i hela Skåne med åtta restauranger från Trelleborg i söder till Ängelholm i Norr.

Men nu är det alltså dags att expandera vidare till Hisingen och Ringön.

— Vi har länge haft ögonen på Göteborg och när tillfället kom så slog vi till direkt. Hisingen och Ringön ser vi stor potential i, säger Mattias Maxelius, ansvarig för inköp på ”Helsingburger”.

Här på Gjutjärnsagatan 1A ska de slå upp portarna måndag 05 december. Foto: Helsingburger.

Har många restauranger i just industriområden – ”Där det inte blir svårt med parkeringsmöjligheter”

Målet är att företaget ska utöka från åtta till elva restauranger i början av 2023. Men redan nu på måndag 05 december slår de alltså upp portarna på Ringön – på Gjutjärnsgatan 1A.

Och att de valde just Ringön är för att de vill att det ska finnas ett alternativ för de som jobbar i området.

— Många av våra restauranger ligger inte inne i stadskärnor, utan utanför i till exempel industriområden där många arbetar och där det inte blir svårt med parkeringsmöjligheter och annat, säger Mattias Maxelius.

Vad är ert koncept för restaurangen?

— Burgare gjorda på svenskt kött. Vi har alltid haft ett bra pris för lunch där man får burgare, pommes, dippa och dricka, något som är uppskattat överallt.

Planen för restaurangen på Gjutjärnsgatan är att ha öppet 10.30-16.

— Men att vi senare får se ifall det kommer vara öppet längre.

På menyn finns allt från baconburgare till BBQ-burgare och ett veganskt alternativ. De har även tillval som mozzarella sticks, chicken nuggets och lökringar.

Exempel på hur burgarna med pommes frites ser ut. Foto: Privat.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: