Nya Drinkmässan anordnas i Göteborg – med gin, rom, whisky, vodka och akvavit i fokus

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Oavsett om du är bartenderproffs eller gör hemmagrogg i ölglas blir Drinkmässan i Göteborg en snackis i dryckskretsar. Här kommer allt man behöver till hemmabaren att exponeras – från drycker till verktyg!
— De kan få välja bland och smaka på 100-tals drinkar komponerade av några av Sveriges bästa bartenders med de stora varumärkena inom dryck på plats. Dessutom blir det en stor AW med livemusik och DJ, säger Simon Johansson, säger Simon Johansson, ansvarig för mässan hos At Event.

HelaHisingen.se kan avslöja att Drinkmässan kommer hållas på Hisingen och att det blir sektioner för gin, för whisky och rom, för likörer och bubbeldrinkar samt för vodka och akvavit på mässgolvet. Den spritfokuserade delen av Drinkmässan i Eriksberg kommer att dominera, men utöver det ska utställare även visa upp alkoholfria drycker, tillbehör för drinkblandning och flera barytor där gästerna kan dämpa eventuell törst.

Hisingens nya drycksmässa planeras till fredag-lördag 19-21 maj 2023.

Vad blir det för innehåll på drinkmässan?
— Både Dryckesbranschens stora leverantörer och de små destillerierna kommer visa upp de senaste trenderna inom cocktails och tillbehör. Kommer vara tävlingar, föreläsningar och livemusik. En helg i dryckens tecken, säger Simon Johansson, mässansvarig hot At Event.

Vad kan besökare förvänta sig för slags upplevelse?
— Att de kan få välja bland och smaka på 100-tals drinkar komponerade av några av Sveriges bästa bartenders med de stora varumärkena inom dryck på plats. Dessutom blir det en stor AW med livemusik och DJ, säger Simon Johansson.

Drinkmässan arrangeras i Eriksbergshallen 19-20 maj 2023.

De stora leverantörerna av spritdrycker kommer alltså vara på plats – men än så länge är det hemligt exakt vilka utställare som kommer till den nya dryckesmässan på Hisingen. Men att det lär bli intresse från allmänheten är arrangörerna övertygade om, kanske främst på grund av mängden människor som i dag nördar ner sig i på området…

— Med ett stigande intresse för mat och dryck saknade vi en plats där både proffsen och hemmasnidaren får mötas och utveckla sina kunskaper om cocktails och drinkar, säger Simon Johansson.

”Allt du behöver till hemmabaren”

På själva mässan, som hålls helgen 19-21 maj 2023, kommer omkring 45 utställare att delta. Mässan kommer att ha öppet heldagar mellan 11:00-22:00 på fredagen och lördagen, klassiska drink-kvällar alltså och på söndagen blir det en business to business-dag för branschfolk och företag inom alkohol- och restaurangindustierna.

Likt andra dryckesmässor kommer Drinkmässan att ha ett system med drink-kuponger där besökarna får köpa sig biljetter som blir ”valuta” på mässan och som byts mot 2 centiliters drycker i de olika båsen.

— Och för de som vill äta något kommer vi att ha ett flertal foodtrycks på plats, säger Simon Johansson.

Mässans hallkarta som visar hur utställarna står under Drinkmässan. (OBS! Klicka på bilden för större version)

Blir det andra utställare än spritmärken på mässan?
— Många utställare säljer alkoholfritt och mycket andra tillbehör. Shakers, ismaskiner och allt du behöver till hemmabaren kommer det att gå att kika på här, säger mässansvarige Simon Johansson.

Med andra ord lär Drinkmässan i Eriksbergshallen mellan 19 och 20 maj 2023 attrahera både professionella mixologer och de som nöjer sig med en två ingrediensers grogg på lördagskvällen.

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: