Hornbach:s reklamkupp vid Backaplan: ”Har någon sett vårt O?”

Byggvaruhuset Hornbach genomför nu en reklamkampanj kring sina butiker – bland annat den vid Backaplan på Hisingen. I samband med det så går de ut med en efterlysning på sina sociala medier:
”Sedan några dagar tillbaka har det försvunnit HORNBACH-bokstäver från flera av våra varuhus. Har du sett eller hört nåt?” skriver företaget till sina kunder.

Hornbachs butik på Minelundsvägen norr om Backaplan på Hisingen saknar plötsligt ett ”O” i sin stora skylt. Något som företaget beklagar och lägger ut en bild på sina sociala medier med texten:

”Göteborgare! Sedan förra veckan har vårt O försvunnit från varuhuset. Har du sett eller hört något?”

Samma ”försvinnande” finns på flera andra varuhus i Sverige, bland annat i Helsingborg och i Borås: ”Sedan några dagar tillbaka saknas bokstäver från vår logga på några av våra varuhus”, skriver företaget.

Kunderna skämtar tillbaka: ”Dom ligger i min grannes garage”

Men allt verkar vara någon form av reklamkupp, eftersom företaget samtidigt lägger ut videor på TikTok och andra sociala medier med personer som badar och filmar med de ”försvunna” bokstäverna.

Och i kommentarerna på Instagram skämtar kunderna snabbt tillbaka eftersom de inser att det är någon form av marknadsföring:

Hornbach vid Aröd i närheten av Backaplan. Foto: Läsarbild.

”Dom ligger i min grannes garage”

”Personen som är ansvarig för er marknadsföring förtjänar löneförhöjning”

”För att plocka ner bokstäver på detta sätt behövs en skylift, rätt verktyg till infästningarna av skylten och kanske t.o.m. en kranbil ifall bokstaven väger mer än vad skyliften kan ta i korgen. Detta måste vara ett PR-trick av något slag”

Men vad det är som är på gång, om det är ett eventuellt namnbyte eller bara ren reklam – det återstår att se.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: