Efter satsningen hos Volvo Cars – här är SATS nya ”exklusiva” gym på Hisingen

Ett underjordiskt gym som bara 3500 personer har tillgång till. Det är SATS nya satsning på Hisingen:
— Många av de som arbetar här sitter vid skrivbordet till stor del och den här chansen till ökad fysisk aktivitet kommer att betyda mycket, vilket såklart är fördelaktigt både för den fysiska och psykiska hälsan. Vi ser nu fram emot en starkare och hälsosammare framtid med SATS, säger Ann Röckert, Marknadschef på Uni3 by Geely där det nya gymmet nu har öppnat.

SATS beskriver det själva som att de ”stärker sin position ytterligare i Göteborgsområdet när de etablerar ett tredje Corporate Onsite gym i samarbete med Uni3 by Geely (Uni3)”. I ett pressmeddelande berättar de att samarbetet med Uni3 innebär att SATS kommer att finnas tillgängligt för de cirka 3 500 personer som arbetar på campuset i Lundbyvassen på företag som exempelvis hos United Spaces, Geely Holding och Cevt. Nu hoppas parterna att samarbetet kan leda till att fler får chansen att träna i vardagen.

Samarbetet inleddes tidigare i år och under augusti påbörjades bygget av konceptet Corporate Onsite för Uni3 på Lindholmen, Göteborg. Som HelaHisingen.se tidigare berättat har SATS tidigare haft premiär för ett exklusivt gym för de som jobbar hos Volvo Cars i Torslanda, men även på ICAs huvudkontor i Solna.

I Lindholmen erbjuds ett gym på 160 kvadratmeter, träningsytor med maskiner och fria vikter samt en 70 kvadratmeter stor gruppträningssal. I gruppträningssalen hålls cirka 15 klasser i veckan med allt från yoga, bodypump och crosstraining, för att man ska ha ett utbud som ska passa alla som jobbar inom Uni3-området.

Sats nya gym ligger under Uni3 by Geely vid Lindholmsallén. Foto: HELAHISINGEN.SE

— Genom samarbetet med SATS kan vi erbjuda våra hyresgästers medarbetare ett gym som håller hög standard med kompetent personal inom träning till ett förmånligt pris. Många av de som arbetar här sitter vid skrivbordet till stor del och den här chansen till ökad fysisk aktivitet kommer att betyda mycket, vilket såklart är fördelaktigt både för den fysiska och psykiska hälsan. Vi ser nu fram emot en starkare och hälsosammare framtid med SATS, säger Ann Röckert, Marknadschef på Uni3 i pressmeddelandet.

”Väldigt nöjda över att samarbeta med Uni3”

I SATS Corporate Onsite levererar gymkedjan allt från ritning, projektering till ett nyckelfärdigt gym och sköter sedan den dagliga verksamheten på det företag där man öppnat gymet. Tanken är att organisationer som vill skapa de bästa förutsättningarna för sina anställda så få hjälp med expertis från träningsbranschen för att ta fram ett välplanerat gym med kompetent personal.

— Det är väldigt kul att ännu fler företag inser vikten av att erbjuda träning för sina medarbetare, så vi är väldigt nöjda över att samarbeta med Uni3 och kunna ge dem en bredd i sitt utbud. Vi ser en ökad efterfrågan där företag behöver hjälp med ett nyckelfärdigt gym med hög standard där man vill att en aktör även sköter driften. Träning är en viktig faktor för ett hälsosamt liv och vi är glada över att företagen i Uni3-campuset prioriterar sina medarbetares möjlighet till träning, säger Linda-Li Cederroth, Country Manager för SATS Sverige och fyller på:

Allt från fria vikter till grupp-pass finns tillgängligt för de som jobbar inom Geelys campus vid Lindholmen. Foto: HELAHISINGEN.SE

— Forskning visar att regelbunden träning ökar kreativitet, minskar stress och risken för mental ohälsa. Här får vi på SATS en chans att bidra till att hjälpa folkhälsan. Vi ser fram emot att öppna fler Onsite gym runtom i Sverige framöver, säger Cederroth i pressmeddelandet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Uni3 by Geely

Uni3 by Geely är ett öppet företagscampus där ett flertal företag arbetar i en innovativ miljö på Lindholmen och dess Science Park. Campuset samlar omkring 3 500 anställda i de olika bolagen och är en arena för konferensanläggning, mötesrum, seminarier, hotell och co-working.

Campuset är idag hem åt företag som co-working-företaget United Spaces, Cevt, Toyota, Huawei, Aurobay, Geely Holding, United Spaces, Compass Group och HelaHisingen.se. Campuset byggdes i regi av Geely Holding Group, med byggstart 2018 och stod färdigställt senhösten 2022.

LÄS MER: