Ikeas nya satsning på Hisingen: Hållbarhetsbutik

Nina Fall,  affärspartner  för  hållbarhet  på IKEA Sverige, i den nya hållbarhetsbutiken.  Foto: Andreas Offesson.

Nu öppnar IKEA en ny butik på deras varuhus i Bäckebol. En yta på 75 kvadratmeter avsätts till satsningen.
— Vi har i genomsnitt  omkring  30 miljoner möten med  konsumenter i våra svenska varuhus varje år – en bra plattform att nå ut med konkreta tips för att hjälpa fler att kunna leva ett mer hållbart liv hemma
, säger Nina Fall, affärspartner för hållbarhet på IKEA Sverige.

Nu ska IKEA öppna så kallade hållbarhetsbutiker på alla sina varuhus i Sverige. Tanken bakom butikerna är att tillhandahålla second hand-försäljning, men även att kunderna ska få inspiration och tips kring hur de kan leva en mer hållbar vardag.

— En mer hållbar vardag börjar med nya vanor. Vi har i genomsnitt  omkring  30 miljoner möten med  konsumenter i våra svenska varuhus varje år – en bra plattform att nå ut med konkreta tips för att hjälpa fler att kunna leva ett mer hållbart liv hemma, säger Nina Fall, affärspartner för hållbarhet på IKEA Sverige.

”Det är självklart att Ikea vill delta”, säger Nina Fall om klimatkrisen och eventuella lösningar. Foto: Andreas Offesson.

Ska hjälpa kunderna att välja återvunnet

Bland annat kommer kunderna få råd kring hur de förlänger produkternas kvalitet. Men även få tips i sina val: ”Välj återvunnet, välj  förnybar  energi  och  energisnåla lösningar. Bli svinnsmart och använd mindre vatten”, står det i pressmeddelandet. Allt är en del av IKEA:s omvandling för att bli mer klimatsmarta.

— Klimattoppmötet  Cop26 sätter fingret på  den globala  klimatkrisen  och  det  är  självklart  för IKEA att delta.  Vi är en  stor aktör  som  beslutat att  ta  ett  stort ansvar genom hela vår värdekedja.  Hållbarhetsbutikerna  är ett sätt att göra stora samhällsfrågor konkreta i vardagen för de många människorna och det är anledningen till att vi nu gör denna extra satsning inom hållbarhet, säger  Nina Fall.

I dag öppnade butikerna i varuhusen i Bäckebol i Göteborg samt i Malmö, Helsingborg, Älmhult, Kungens Kurva och Barkarby. Övriga butiker kommer att öppna under november månad. Totalt avsätts en yta på 65-70 kvadratmeter i varje varuhus till butikerna.

Hållbarhetsbutiken består av en 60-75 kvadratmeter stor yta. Foto: Andreas Offesson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: